Ögrenciler Müzede Tarih Dersi Gördü

Elazig’da ortaokul ögrencilerine Harput Basin Müzesi’nde tarih dersi verildi. Geçmisin ambiyansinda verilen tarih dersi, ögrenciler tarafindan büyük bir ilgi ile dinlendi.

Ögrenciler Müzede Tarih Dersi Gördü
Il Milli Egitim Müdürlügü ve Elazig Belediyesi isbirliginde ortaokullarda verilen tarih derslerinin 2 gün boyunca müzelerde verilmesi için bir etkinlik düzenlendi.

Bu çerçevede ögrenciler gruplar halinde Elazig Belediyesi Harput Basin Müzesi’ne getirildi.

Ilk olarak müzeyi gezen ögrencilere müze sorumlusu Idris Akkoyun tarafindan bilgiler verildi.

Gezinin ardindan müzenin kafesinde toplanan ögrenciler, tarih dersini isledi. Tarihi yerinde inceleme ve görme imkani bulan ögrenciler, bu tür etkinliklerin devam etmesini dilediklerini belirtti.

Ögrencilere müze hakkinda bilgi veren müze sorumlusu Idris Akkoyun, “Müzeler Haftasi’nda 50’nin üzerinde okul agirladik. Hafta içi bir saat araliklarla günde yüzlerce ögrencimizi misafir ettik. Tarihi gelisimi ve müzelerin önemini anlattik. Bu hafta sonucunda da etkinlikler düzenledik. Bugün de Elazig Belediyesi ve Il Milli Egitim Müdürlügü arasinda düzenlenmis olan ‘Müzelerde Tarih Dersi’ protokolü dahilinde farkindalik olusturulmasi ortaya koyulmustur. Bugünkü programimizda bu farkindaligin baslangiciyla baslamakta” dedi.

Il Milli Egitim Müdürlügü Özel Büroda görevli Türk Dili ve Edebiyati Ögretmeni Murat Alp Türk, “Bu, Elazig Il Milli Egitim Müdürlügü olarak yaptigimiz etkinliklerden bir tanesi. Siniflarimizda müfredata uygun tarih ögretmenlerimiz gayet basarili bir sekilde tarih derslerini anlatiyorlar. Biz de Müzeler Haftasi akabinde ortaokul düzeyindeki ögrencilerimiz için mekansal anlamda tarih dersini isleyelim dedik. 1 ve 2 Haziran tarihlerinde toplamda 4 oturum olmak üzere görevlendirdigimiz tarih ögretmeni arkadaslarimizla bu ders etkinligimizi gerçeklestirmis olacagiz” diye konustu.

Her yerin okul oldugunu aktaran Tarih Ögretmeni Alparslan Alemdaroglu, “Okul her yerdir. Sadece egitimi sinifa indirgemek degil de müzelere tarih ve sosyal bilgiler derslerini tasiyalim dedik. 2017 yilinda Viyana’ya gittigim zaman orada derslerin ören yerlerinde, kale içlerinde, müzelerde ve önemli tarihi mekanlar içerisinde islendigini gördüm. Çocuklarin zevk alarak bu isi yaptigini gördüm. Bizim temel amacimiz da bir milli bilinç, tarih bilinci vermektir. Bunu da pekistirmenin en önemli yeri müzelerdir. Bugün burada çok güzel olan bir müzede Harput kültürünü, Harput’a ait olan tarihi ve degerleri gözlemledik ve anlattik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA