Nazilli'de Saglik Çalisanlari Kurs Alip, Zeybek Oynadi

Aydin’in Nazilli ilçesinde Halk Egitimi Merkezi’nin yil sonu gösterileri çerçevesinde halk oyunlari kursu alan Nazilli Devlet Hastanesi saglik çalisanlari, kurslarda ögrendikleri zeybek oyununu, meslektaslarina ve yakinlarina gerçeklestirdikleri gösteri ile sergiledi.

Nazilli'de Saglik Çalisanlari Kurs Alip, Zeybek Oynadi


Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürlügü tarafindan her yil geleneksel halde sürdürülen ‘Hayat Boyu Ögrenme Haftasi’ çerçevesinde düzenlenen etkinlikler büyük ilgi gördü. Halk Egitimi Merkezi’nden kurs alan kursiyerlerin birbirinden ilginç çalismalari görücüye çikarak ilçe halkinin begenisine sunuldu. Nazilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler dahilinde gündüzleri açilan sergilerin yani sira her gece kursiyerlerin gerçeklestirdigi gösterileri salonlara dar geliyor. Haftanin ilk etkinligi olan Nazilli Devlet Hastanesi Halk Oyunlari Ekibinin gösterileri adeta kapali gise oynadi. Saglik çalisanlari Halk Egitimi Merkezi’nden aldiklari halk oyunlari kurslarinda ögrendikleri Zeybek ve Teke Yöresi oyunlari ile ayakta alkislandi. Özellikle Nazilli Devlet Hastanesi’nde görev yapan Ortopedist Opr. Dr. Murat Mustu ve ekibinin zeybek gösterisi büyük begeni aldi. Solo ve ekip performansi ile begeni toplayan Opr. Dr. Murat Mustu ve ekibine gösterilerin sonunda tesekkür belgesi verildi.



“Bu tarz organizasyonlarin desteklenmesini degerli buluyoruz”

Etkinligin açilis konusmasini yapan Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, kamu hastaneleri içerisinde ilk olma özelligi tasiyan Halk Oyunlari Toplulugu’nun gösterisini izlemeye gelen herkese tesekkür ederek, "7 ay önce bir araya gelerek bir ilke imza atan arkadaslarimiz, çalisarak ekip olma basarisini göstermislerdir. Halk oyunlari toplulugumuz özelinde, birlikte hareket etmeyi içsellestirmis, büyük ve güçlü bir ekip ile yol yürüyor olmaktan son derece mutlu oldugumu ifade etmek istiyorum. Nazilli Devlet Hastanesi olarak daha önce de baska örneklerle, inandigimizda ve istedigimizde çok güzel isler üretebilecegimizi ortaya koymustuk. Bir arada yasama, birlikte gülme, birlikte eglenme ve birlikte ögrenme kültürünün tüm paydaslarimiz tarafindan özümsenmesi anlaminda basta sahsim olmak üzere tüm çalisma arkadaslarim, bu tarz girisimlerin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Nitekim ulu önderimiz ’Bir millet, simsiki birbirine bagli olmayi bildikçe yeryüzünde onu dagitabilecek bir güç düsünülemez’ diyerek, bizlere bir olmanin, beraber olmanin ne denli önemli oldugunu ve bize güç katacagini ifade etmektedir. Ayrica bir seyler üretebilmenin verdigi mutlulugun yaninda, kisiler arasi iletisime olumlu katki saglamasi nedeniyle de bu tarz organizasyonlarin desteklenmesini degerli buluyoruz. Biz bin 550 personelimizle Nazilli Devlet Hastanesi olarak büyük bir aileyiz, bu ailenin bir ferdi olmaktan çok mutlu oldugumu sizlerle paylasmak isterim. Bu duygu ve düsüncelerle; toplulukta yer alan tüm arkadaslarimi tebrik ediyorum” dedi.



“Saglik çalisanlari bizim umudumuz”

Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Savas da yaptigi konusmada Nazilli Devlet Hastanesi’nde açmis olduklari kurslarin kurumlarinca çok degerli oldugunu ifade ederek: “Yillarca okullarimizda açmis oldugumuz kurslarla çocuklarimizin egitimlerine destek veriyorduk. Biz Nazilli’de saglik çalisanlarina çok deger veriyoruz. Onlar bizim umudumuz. Nazilli Saglik çalisanlari için açmis oldugumuz kurslar bizim için çok degerli” seklinde konustu.



Konusmalarin ardindan yapilan gösterilerde ilk olarak Nazilli Devlet Hastanesi Halk Oyunlari Ekibi Zeybek ve Teke Yöresi Oyunlari ile sahne aldi. Türkülerden seçmeler programinda ise hastane personellerinden Dilsat Baskan ve ekibi sahne aldi. Etkinligin sonunda emekli olan hastane personellerine ve etkinlikte emegi geçenlere tesekkür belgeleri protokol üyeleri tarafindan takdim edildi.

Düzenlenen etkinlige Nazilli Devlet Hastanesi Bashekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, Bashekim yardimcilari, hastane müdürü ve hastane yönetiminin yani sira Ilçe Saglik Müdürü Dr. Sule Güleken Akbas, Nazilli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Simsek, Sube Müdürü Latif Akgün, Nazilli Halk Egitimi Merkezi ve ASO Müdürü Mustafa Savas, Saglik-Sen Aydin Sube Baskani Abdül Baki Karaer, saglik çalisanlari ve yakinlari ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA