Minikler Bu Proje Ile Milli Ve Manevi Degerleri Ögrendi

Türkiye’de 14 ögretmen tarafindan hayata geçirilen "My Dear Country" projesi çerçevesinde ögrencilere milli ve kültürel degerler, eglenceli ve ögretici etkinliklerle anlatildi.

Minikler Bu Proje Ile Milli Ve Manevi Degerleri Ögrendi
Milli Egitim Bakanligi’nin koordinesinde 4’ü yabanci 14 ögretmen tarafindan, "My Dear Country" (Sevgili Ülkem) projesi baslatildi. Ocak ayinda hazirliklari yapilan ve mart ayinda faaliyetlere baslanan proje çerçevesinde ögrencilere Türkiye basta olmak üzere, çesitli ülkelerin degerleri, milli ve kültürel benligi, birlik ve beraberligi anlatildi, bunu ögretebilmek amaciyla birçok eglenceli, ögretici etkinlikler düzenlendi.

Projeye katki sunan egitimciler arasinda yer alan Karamürsel Atatürk Ortaokulu’nda görevli anasinifi Ayse Karademir Faiz de, bu çalismalari sinifinda gerçeklestirildi.

Faiz, ögrencilere ülkelerin milli ve manevi degerlerini ögretebilmek hedefiyle birçok eglenceli ve ögretici etkinlik düzenledi.

Bu etkinliklerde Türkiye’nin cografi konumundan tarihi eserlerine, geleneksel oyunlarindan dans ve müziklerine kadar birçok konuya deginildi.

Projeye iliskin açiklamalarda bulunan Ayse Karademir Faiz, "Projemiz araciligiyla projeye katilan ögrenci grubunun ülkesi hakkinda cografi, tarihi ve kültürel degerlerini tarihe imza atmis kisi ve karakterler, kültürün birer ögesi olan müzik, dans, geleneksellesen oyunlar, yemek, sanat, bina ve eserler ile tanimasi, kültürel ve tarihi degerlerine sahip çikarak bunlari korumasi, farkli kültür ve medeniyetleri de fark edip onlara da saygi duymasi; bunlara ek olarak grup çalismalarinda yer alarak kuralli ve uyumlu davranip özgüven kazanmasi hedeflenmistir" dedi.



"Kültürel degerler bir milletin etiketidir"

Ögrencilerle eglenceli etkinlikler yapildiginin altini çizen Faiz, "Kültürel degerler bir milletin etiketidir. Bir millet sahip oldugu kültürel degerlerle sekillenir. Proje sürecimiz bu degerleri benimsetmek ve yaymak amaciyla sekillenmistir. Çocuklar aktif katilim saglayarak hem kendi milli donanimlarini hem de farkli ülkelerin milli kimliklerini taniyip, anlayarak farkindalik gelistirmislerdir" diye konustu.

Kaynak: İHA