Kusadasi Belediyesi, Denizde De Engelleri Kaldiriyor

Kusadasi Belediyesi, yaz sezonunun baslamasiyla birlikte kentteki plajlarda bulunan engelli rampalarinin bakim ve onarim çalismalarini tamamlayarak kullanima açti. Rampalar basta engelli bireyler olmak üzere yasli, yürüme güçlügü çeken ve destege ihtiyaç duyan vatandaslarin denize girebilmelerini kolaylastiracak.

Kusadasi Belediyesi, Denizde De Engelleri Kaldiriyor


Kusadasi Belediyesi engelsiz bir kent hedefiyle yürüttügü çalismalara araliksiz devam ediyor. Bu çerçevesinde plajlardaki engelli rampalarinin bakim ve onarimlari tamamlandi. Ahsap malzemeden yapilan rampalar, yenilenme islerinin ardindan Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan tabanlari kuma oturtularak plajlara yerlestirildi. Rampalar sayesinde engelli bireyler ile yasli, yürüme güçlügü çeken ve destege ihtiyaç duyan vatandaslar denize rahatça girebilecek. Kusadasi’nda sayilari her geçen yil artan engelli rampalari Kustur Plaji, Türkmen Mahallesi’ndeki halk plaji, Idareciler, Yuvam ve Köyüm siteleri önü (Long Beach) ile Sevgi ve Venüs Plaji’nda bulunuyor.

“Engelsiz bir kent olusturmak istiyoruz"

Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Kusadasi’nda engelli bireylerin tatillerini daha rahat bir ortamda geçirebilmeleri için çalismalarin devam edecegini söyledi.

Gâyelerinin Kusadasi’ni engelsiz bir kent haline getirmek oldugunu vurgulayan Baskan Ömer Günel, "Turizm kenti olan Kusadasi’ni engelli bireyler için de sekillendiriyoruz. Engelli hemsehrilerimizin ve ziyaretçilerimizin sosyal hayatin içinde olmalari ve iyi vakit geçirmeleri bizim için çok önemli” diye konustu.

Kaynak: İHA