Esnaf Dostu Is Modeliyle Öne Çikan Seç Market'te 2023 Hedefi 3 Bin Magaza

Perakende sektöründe esnafi destekleyip güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Antalya’da potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi. Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, Seç Market’in bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisiyla sektöre deger kattigini belirterek, 2023 yilinda hedeflerinin ilk olarak 3 bin sayisina ulasmak oldugunu belirtti.

Esnaf Dostu Is Modeliyle Öne Çikan Seç Market'te 2023 Hedefi 3 Bin Magaza
Perakende sektöründe esnafi rekabette güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Antalya’da halihazirda kendi isletmesi olan veya bu alanda yatirim yapmak isteyen potansiyel is ortaklariyla bulustu. Toplantiya katilan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, katilimcilarin sorularini yanitlayarak Seç Market’in bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisiyla sektöre kattigi degerle ilgili bilgi verdi. Sekmen, tüm Türkiye’de oldugu gibi Antalya’da da küçük esnafi rekabette güçlendirirken yerel ekonomiye de katki verme hedefiyle çalistiklarini ifade etti.



Seç Market is modeli tüm paydaslarina avantaj sagliyor

Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market, esnafa ve müsterilerine sagladigi avantajlarla Türkiye genelindeki magaza sayisini hizla artirirken ülke ekonomisine de katki sunuyor. Magaza sahipleri ve çalisanlariyla birlikte 5 bin kisiyi asan bir ekosisteme sahip olan Seç Market’in is ortaklari arasinda yüzde 10’u asan oranda kadin girisimci de bulunuyor. Ekseriyeti aile isletmesi olan Seç Marketlerde önemli sayida kadin da ailesiyle beraber çalisiyor veya istihdam ediliyor. Bu yönüyle Seç Market, kadin girisimciligi ve istihdamina da destek veriyor.

Kurumsal ve güvenilir bir kimlik, modern görünüm ve uygun fiyatlar

Seç Market is modelinde, Seç is ortaklari kendi isinin sahibi olmaya ve “mahalleden biri” kalmaya devam ediyor. Bayi sahipleri ayni zamanda kurumsal bir yapinin parçasi oluyor; magazalarini modern bir görünüme ve isleyise kavusturuyorlar. Is ortaklari Seç Market’in tedarik gücü sayesinde ürünlerini uygun fiyatlarla, hizli ve kolay bir sekilde temin ederek sektördeki rekabette önemli bir avantaj elde ediyor. Isterlerse raflarinda bulunduklari bölgenin yöresel ürünlerine de yer vererek yerel üreticilerin de ekonomik olarak güçlenmesine katki sunuyorlar. Kurumsal ve güvenilir bir kimlik, modern görünüm ve uygun fiyatlar müsteri memnuniyetinin de artmasini sagliyor. Is birligi çerçevesinde; Seç Market’e dönüsen esnafa magaza içi yerlesim ve raf dizilimi, dijital altyapi, sosyal medya iletisimi gibi alanlarda destek veriliyor; operasyon ve finans yönetimi gibi konularda danismanlik hizmetleri veriliyor.

“Seç Market bir esnaf ekosistemidir”

Toplantiya katilan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, katilimcilarin sorularini yanitlayarak Seç Market’in bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisiyla sektöre deger kattigini belirtti.

Sekmen, sözlerini söyle sürdürdü:

“Seç market bir esnaf ekosistemidir. Ülkemizde yogun perakende ortaminda rekabette zorlanan ve kendi isini büyütmekte zorlanan esnaflarimizi bir araya toplayarak beraber Yildiz Holding’in bilgi birikiminden faydalandiriyoruz. Seç Market’in amaci esnaflarimizi modern bir perakendeye dönüstürmektir.”

“2023 yili içerisinde bizim önce 3 bin rakamina ulasmamiz gerekiyor”

Bayilerde herkesin kendi isinin patronu oldugunu belirten Sekmen, “Biz bir magaza isletmiyoruz, herkes kendi isini gerçeklestiriyor. Antalya’da su anda 100’ün üzerinde bayi var. Bugün itibariyle bayilerimizin yüzde 10’u kadin girisimciler tarafindan isletiliyor. Kimisi ailesi ile beraber kimisi de kendi basina isletiyor. Biz egitim programlarimiz ile kadin girisimci sayisini artirmak istiyoruz. Bayi olmak için herhangi bir bedel ödenmesine gerek yok. 50 metrekare alan olmasi lazim. 5 bin üzerinde ürün çesidimiz var. Esnaflarimiz isterse kendi istedikleri markalari da tedarik edebilir. Ülkemizde 50-60 binin üzerinde market var, bunlarin tamamini dönüstürebiliriz. 2023 yili içerisinde bizim önce 3 bin rakamina ulasmamiz gerekiyor. Bunun için çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA