Doldurulmus Hayvan Müzesi Ögrencilerin Ilgisini Çekti

Düzce Sehit Yüzbasi Besir Bayraktar Ortaokulu ögrencileri; yaklasan LGS Sinavi öncesi motivasyon amaçli Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Edebiyat Fakültesi ile Düzce Teknopark ve sosyal alanlari gezdi.

Doldurulmus Hayvan Müzesi Ögrencilerin Ilgisini Çekti
Sehit Yüzbasi Besir Bayraktar Ortaokulu’ndan 5 ögretmen ve 15 ögrenci yer aldi. Ilk olarak bölgenin inovasyon, girisimcilik ve üniversite-sanayi is birligi merkezi Düzce Teknopark’i ziyaret eden konuk ögrencilerle Teknopark hakkinda bilgiler paylasildi. Teknopark bünyesindeki firmalari ziyaret eden ögrenciler, yapilan faaliyetler ve sektörel ürünler hakkinda bilgiler aldi. Ziyaret sonunda Düzce Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Resul Kara tarafindan ögretmenlere hediyeleri takdim edildi.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi’yle ziyaretlerine devam eden misafir ögrenciler, Fakülte gezisine önce Doldurulmus Hayvan Müzesi’yle basladi.

Doldurulmus Hayvan Müzesi, ögrenciler tarafindan dikkat çekerken Herbaryum ve Peyzaj Mimarligi Bölümü’ne ait çalismalar da büyük ilgi gördü.

Orman Fakültesi’nin ardindan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Salih Tosun tarafindan Fakülte ve bölümler hakkinda bilgiler verildi.

MEKATEK Ögrenci Toplulugu’nun atölyesindeki çalismalarla yakindan ilgilenen ögrenciler merak ettigi sorularin cevaplarini da ögrenme imkani elde etti. Mühendislik Fakültesi’nde yer alan; Biyomedikal Mühendisligi, Çevre Mühendisligi, Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisligi Laboratuvarlarinin yani sira Güç Elektronigi Laboratuvari’ni ziyaret eden konuk ögrenciler, laboratuvarlardaki ekipmanlar üzerinden anlatilan konulari ilgiyle dinleyerek faydali bilgiler edindi.

Ziyaretlerine, Düzce Üniversitesi Kütüphanesi ve Ögrenci Merkezi ile devam eden konuk ögrenciler, ögle yemegini Düzce Üniversitesi yemekhanesi Karavana’da yedi. Programin ögleden sonraki bölümünde Fen Edebiyat Fakültesi ziyaret edildi. Ziyarette Biyolojik Müdahale Laboratuvari ve Deniz Biyolojisi Arastirma Laboratuvari’nda anlatilanlari ilgiyle dinleyen ögrenciler, Arkeoloji Laboratuvari ile Düzce Üniversitesi ziyaretlerini sonlandirdi.
Kaynak: İHA