Didimli Firincilara Hijyen Egitimi Verilecek

Aydin’in ilçesinde faaliyet gösteren firinci esnafina kisisel hijyen ve isyeri hijyeni konularinda egitim verilecek.

Didimli Firincilara Hijyen Egitimi Verilecek


Türkiye genelinde faaliyet gösteren firinci, unlu mamul üreticisi ve ekmek fabrikasi çalisanlarina hijyen konusunda egitim verilmesi planlanirken, bu çerçevede Aydin’in Didim ilçesinde hijyen egitimi verilecek. Firinci, unlu mamul üreticisi ve ekmek fabrikasi çalisanlarina yönelik gerçeklestirilecek olan egitimlerde kisisel ve isyeri hijyeni konularinda egitim verilecek.

Gida maddesi üretimi yapan esnaflarin gida teblig ve yönetmeliklerine uygun üretim yapmasi çerçevesinde isyerlerinde denetimler de araliksiz devam ederken, organize edilen egitimin esnaflar için faydali olmasi bekleniyor. Egitim sonunda firinci esnaflarina hijyen belgesi alabilmeleri için egitimle ilgili sinav da yapilacagi ögrenildi.

10 Haziran 2023 Cumartesi günü saat 15.00’te yapilmasi planlanan egitimlerle ilgili Didim Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nden yapilan duyuruda ise “Ilçemizde bulunan firin isletmelerine önemle duyurulur. Ekmek üretim, dagitim ve satis islerinde çalisan ve bugüne kadar egitim almamis veya egitimin geçerliligi sona ermis personel için Hijyen Egitimi verilecektir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA