Depremde Dükkani Yikildi, Terkedilen Nöbet Kulübesini Ekmek Teknesine Çevirdi

Depremin vurdugu Hatay’in Hassa ilçesinde 16 yillik berber dükkani yikilan Sedat Çay, bir süre önce tasinan polis merkezinin nöbet kulübesini ekmek teknesine çevirdi. Kapisi, elektrigi ve suyu bulunmayan kulübede ekmegini kazanan Çay, yeni isletmesine geçecegi günü bekliyor.

Depremde Dükkani Yikildi, Terkedilen Nöbet Kulübesini Ekmek Teknesine Çevirdi
6 Subat Kahramanmaras merkezli depremlerde en fazla yikim Hatay’da yasandi. Kent merkezi kadar ilçelerin de agir hasar aldigi depremde vatandaslar, devletin yardimlarinin yaninda kendi imkanlariyla da hayata tutunmaya çalisiyor. Hassa ilçesinde 33 yildir berberlik yapan 46 yasindaki Sedat Çay’in is yeri de depremde agir hasar alarak yikildi. Dogup büyüdügü topraklari terketmeyen Çay, kendini toparladiktan sonra müsterilerinin istegi üzerine çadirlara ve evlerin bahçelerine tirasa gitti. Yeni is yeri için de basvuru yapan Çay, mahallesinden bir süre önce tasinan polis merkezinin nöbet kulübesinin ayakta oldugunu gördü. Aklina burayi is yeri yapmak gelen Çay, temizlik ve bakimin ardindan koltugu ve malzemelerini kulübeye getirdi. Çay, kapisi, elektrigi ve suyu olmasa da müsterilerinin ihtiyaçlarini burada gidermenin mutlulugunu yasiyor. Tabela olarak ise kulübenin duvarina sprey boya ile ’berber’ yazildigi görüldü.



"Pandemi dönemindeki gibi çalistim"

Nöbet kulübesinde meslegini sürdüren Sedat Çay, “Deprem sabahi saat 4.17’ydi bir gürültüyle uyandik. Kendimizi zorla disari attik. Allah kimseye yasatmasin, çok büyük bir deprem yasadik. Depremde esimin tarafindan 11 kisiyi kaybettik. Tokat’ta 12 gün kaldik, tekrar geri geldik. Daha sonra is yerime gittim. Yikim karari alinmisti. Malzemelerimi alip evime getirdim. Ondan sonra da pandemi usulü is yaptik. Arayan kisileri gidip tiras ettim” dedi.



"Esyalarimi sabah getirip, aksam götürüyorum"

Çocuklugunun bulundugu bölgede geçtigini anlatan Çay, “Bu nöbet kulübesini yikadim, temizledim, ise basladim. Burasi önceden polis karakoluydu. Polis karakolu tasindi gitti. Burasi bostu ve nöbet kulübesiydi. Esyalarimi her gün sabah getirip, aksam götürüyorum. Günlük 10-15 tiras yapiyorum. Elektrik olmadigi için geceye kalamiyorum. Su, elektrik yok, bu sartlarda çalismaya devam. Yeni is yerimin anahtarlarini aldim. Insallah bir haftaya kadar yeni is yerime geçecegim. Böyle bir yerde isimi yapacagim hiç aklima gelmezdi. Isim beni hayata bagliyor. Bu is olmazsa yapamam. Çünkü 13 yasindan beri bu isi yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA