Çorum'da Saganak Hayati Felç Etti, Yollar Göle Döndü, Ev Ve Isyerlerini Su Basti

Çorum’da aniden bastiran saganak ve dolu hayati felç etti. Yagmur sonrasi yollar göle döndü, ev ve isyerlerini su basti.

Çorum'da Saganak Hayati Felç Etti, Yollar Göle Döndü, Ev Ve Isyerlerini Su Basti


Kentte ögleden sonra baslayan ve yaklasik 30 dakika süren saganak yagmur nedeniyle olusan sel sonucu bazi caddeler sular altinda kaldi. Sel sulari ile kaplanan ana arter ve sokaklarda trafik zaman zaman durdu. Yagmura hazirliksiz yakalanan vatandaslar ise is yerleri, otobüs duragi ve camilere sigindi. Saganak yagis nedeniyle göle dönen caddelerde araçlar mahsur kaldi. Yolda kalan araçlar vatandaslar ve itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi. Aksemseddin Caddesi’nde yogun dolu yagisi nedeniyle yollar beyaza büründü. Dolu ile kaplanan yolda herhangi bir kaza yasanmamasi için is makineleri ile tedbir alindi.

Yagmurun ardindan Çorum Belediyesine çok sayida su baskini ihbari yapildi. Sokaklar ve caddelerden akan sularin özellikle bodrum ve birinci katlardaki ev ve isyerlerine dolmasi nedeniyle birçok vatandas mahsur kaldi. Itfaiye ekipleri su tahliyesi ve kurtarma çalismalarina yetismekte zorlanirken, ekiplere polisler de destek verdi. Itfaiye ekiplerinin su basan evlerde tahliye çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA