Çorum Belediye Baskani Asgin Açiklamasi 'Metrekareye 20 Kilogram Yagis Düstü'

Çorum’da yasanan sel ile ilgili açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, “35 dakika civarinda metrekareye 20 kilogram yagis düstü” dedi.

Çorum Belediye Baskani Asgin Açiklamasi 'Metrekareye 20 Kilogram Yagis Düstü'
Çorum il merkezinde ögle saatlerinden sonra baslayan ve yaklasik 30 dakika süren kuvvetli saganak sebebiyle bazi cadde ve sokaklar sular altinda kaldi. Sel sulari ile kaplanan ana arter ve sokaklarda trafik zaman zaman durdu. Yagmura hazirliksiz yakalanan vatandaslar ise is yerleri, otobüs duragi ve camilere sigindi. Saganak yagis sebebiyle göle dönen caddelerde araçlar mahsur kaldi. Ev ve is yerlerinde de kuvvetli saganak sebebiyle su baskinlari meydana geldi.

Yasanan selin ardindan açiklamalarda bulunan Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, “Sehrimizde çok ciddi saganak yagisla karsi karsiya kaldi. Sehrin önemli bir kisminda etkili oldu. 35 dakika civarinda metrekareye 20 kilogram yagis düstü. Özellikle Buhara ve Ulukavak istikametlerinde dolu da yagdi. Su an itibariyle de bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Itfaiyemiz su baskinlarinin oldugu yerlerde tahliyelerini devam ediyor. Herhangi bir can kaybi ya da yaralanma olayi yok. Özellikle Buhara ve Persembepazari civarlarinda bu sekilde sular var, bunlar da bodruma intikal etmis. Bunlarla ilgili bütün birimlerimiz teyakkuz altinda. Bütün ihbarlara yetismeye çalisiyoruz. 500’ün üzerinde ihbar geldi, hepsiyle irtibat halindeyiz” dedi.

Kaynak: İHA