Çöken Kuruyemis Dükkaninin Enkazindan Ayçiçekleri Boy Verdi

Kahramanmaras’ta meydana gelen depremlerde çöken kuruyemis dükkaninin bulundugu alanda ayçiçekleri boy verdi. Vatandaslar, gördüklerinin umut verici oldugunu belirterek, "Çok farkli, çok duygusal bir sahne" dediler.

Çöken Kuruyemis Dükkaninin Enkazindan Ayçiçekleri Boy Verdi
Kahramanmaras merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklügündeki depremlerin ardindan 155 gün geride kaldi. Sehirde agir hasarli binalarin yikimina devam edilirken, enkaz kaldirma çalismalari da son bulma noktasina geldi. Asrin felaketi olarak nitelendirilen afette Kahramanmaras’in Onikisubat ilçesi Azerbaycan Bulvari’nda yikilan bir kuruyemisçi dükkaninin enkazindan 3 ay 26 gün gün sonra ayçiçeklerinin filizlenmesi görenleri sasirtti. Ortaya çikan görüntüler depremin merkez üssü Kahramanmaras’ta umutlari bir kez daha yesertti.

“Depremin en ikonik görüntülerini yasiyoruz”

Kahramanmaras halki olarak tekrar eski günlere döneceklerini ifade eden Ramazan Kaplan, “Burada deprem öncesi kuruyemisçi dükkani vardi. Bu manzara Allah’in bir vergisi, depremden sonra ayçiçekleri çikmaya basladi.

Depremin en ikonik görüntülerini yasiyoruz burada. Çok farkli, çok duygusal bir sahne” dedi.



“Hayatimda böyle bir manzara ile karsilasmadim”

Hayatinda ilk defa böyle bir manzara ile karsilastigini ve unutulmayacak bir an oldugunu belirten Ömer Faruk Ceyhan ise, “Depremi yasadim, çok iyi biliyorum. Gerçekten sasirtici ama depremin de bazi etkileri var tekrardan hayati renklendirecek sekilde. Mesela buralar çok sikisik bir kentlesmeye sahipti ama su an açilmis durumda. Ayni zamanda gördügünüz üzere bina yikildiktan sonra etrafindan yesillikler çikmaya basladi.

Hayatimda hiç böyle bir manzara ile karsilasmadim, sonuçta ilk defa depremi yasadim. Depremden sonra böyle bir seyin olmasi hayata biraz umutla bakmaya yariyor” diye konustu.

Kaynak: İHA