Buldugu 640 Bin TL'lik Çeki Sahibine Ulastirmak Için Dedektif Gibi Iz Sürdü, 'Insanlik Ölmemis' Dedirtti

Antalya’nin Manavgat ilçesinde yol kenarinda buldugu cüzdanda 320’ser bin liralik 2 adet çek, çok sayida kredi karti oldugunu gören Özhan Günbakan, uzun ugraslar sonucunda sahibine ulasip teslim etti. Cüzdanina ve çeklere kavusan Durdane Yaman, 30 yillik evliliginde tüm birikimlerinin bu çekler oldugunu, kaybettiginde dünyasinin karardigini belirterek, "Demek ki insanlik ölmemis" dedi.

Buldugu 640 Bin TL'lik Çeki Sahibine Ulastirmak Için Dedektif Gibi Iz Sürdü, 'Insanlik Ölmemis' Dedirtti
Olay, 29 Mayis günü aksam saatlerinde Ibrahim Sözen Caddesi’nde yasandi. Alinan bilgiye göre; motosikletle arkadasini evine birakmak için yola çikan Özhan Günbakan, yagmurun siddetini artirmasi nedeniyle kapali olan bir marketin önüne sigindiginda yerdeki cüzdan dikkatini çekti. Motosikleti durdurup cüzdani alan Günbakan, cüzdani alip Hisar Caddesi’nde açmak için hazirlik yaptigi is yerine geldi. Cüzdanda 2 adet 320’ser bin TL’lik toplam 640 bin TL’lik çek ve çok sayida kredi ve banka karti oldugunu gören Günbakan, cüzdandaki ehliyetten yola çikarak cüzdanin sahibini aramaya koyuldu. Uzun ugraslar sonunda 1 gün sonra cüzdanin sahibine ulasip cüzdanini eksiksiz olarak teslim etti.

"Bugün gördüm ki insanlik ölmemis”

Cüzdanina kavusan Durdane Yaman, arkadasiyla birlikte Pazar aksami Recep Tayyip Erdogan’in yeniden seçilmesi nedeniyle kutlama turuna çiktiklarini, Cumhuriyet Meydani’ndan dönerken Imam Hatip Lisesi kavsagina geldiginde cüzdaninin olmadigini fark ettigini belirterek, “O an dünya basina yikildi. Cüzdanda 30 yillik evliligimizdeki tüm birikimimiz olan 640 bin liralik çek vardi. Ölseydim daha iyi olurdu diye düsündüm. Bugün aksam gelen telefon bana dünyayi yeniden verdi. Cüzdanimi kardesim bulmus ve bize ulasip teslim etti. Su an mutlulugumu anlatamam. Artik Özhan bizim kardesimiz. Allah ondan razi olsun. Her zaman Allah iyi insanlarla karsilastirsin diye dua ederdim. Allah’im duami kabul etti. Bugün gördüm ki insanlik ölmemis” diye konustu.



"Ablamin mutlulugunu görünce ben ondan daha fazla mutlu oldum"

Cüzdani pazartesi aksami buldugunu ve sahibini bulabilmek için çok çaba harcadigini belirten Günbakan, “Su an ablamin mutlulugunu görünce ben ondan daha fazla mutlu oldum. Allah kimsenin bogazindan haram lokma geçirmesin. Bu paranin hangi sartlarda nasil kazanildigini çok iyi bilen birisiyim. Allah agiz tadiyla yedirmeyi nasip etsin. Ben insanlik görevimi yaptim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA