Bölge Müdürü Yavuz; Tortum, Oltu Ve Narman'da Incelemelerde Bulundu

Bölge Müdürü Yavuz; beraberindeki heyetle birlikte yatirim programinda olan ve devam eden islerde bir dizi incelemelerde bulundu.

Bölge Müdürü Yavuz; Tortum, Oltu Ve Narman'da Incelemelerde Bulundu
DSI 8. Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz ilk olarak beraberindeki çalisma arkadaslari ile birlikte Tortum Kaymakami Fatih Bayram’i makaminda ziyaret ederek Ilçe yatirimlari ile ilgili fikir alisverisinde bulundu. Daha sonra ilçe merkezinde bulunan Fatih Mahallesinde devam eden ve tamamlandiginda Fatih Mahallesini Taskin ve Taskin zararlarindan koruyacak olan Taskin Koruma insaatini yerinde inceleyip yürütülmekte olan çalismalar hakkinda yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldi.

Akabinde ise Bölge Müdürü Yavuz, Oltu Kaymakami Cevdet Bakkal, Oltu Belediye Baskani Necmettin Tasçi, Erzurum Orman Bölge Müdürü Oktay Ayatay ve teknik personeller ile birlikte Oltu Ilçe merkezinden geçen Oltu çayinda incelemelerde bulundular.

Yavuz, daha sonra yapim çalismalari devam eden, tamamlandiginda ise Tutmaç Mahallesini ve arazilerini Taskin ve Taskin zararlarindan koruyacak olan çalismalari yerinde inceledikten sonra Narman Alabalik Mahallesini ziyaret ederek Muhtar ve vatandaslarla sohbet edip taleplerini dinledi.

Yavuz, son olarak ise Erzurum’un önemli projelerinden olan ve tamamlandiginda 47 bin 060 dekar zirai arazinin sulanmasini saglayacak olan Erzurum Narman Sehitler Baraji Santiye sahasinda bir dizi incelemelerde bulundular.

Bölge Müdürü Oguzhan Yavuz incelemelerinin ardindan yaptigi yazili açiklamada, “Çalisma arkadaslarimizla birlikte 2023 yili çalisma programimizda olan ve devam islerimizi yerinde inceledik. Hedefimiz yürütülmekte olan faaliyetlerimizi bir an önce bitirip milletimizin hizmetine sunmaktir.

Erzurum’un önemli projelerinden olup, 47 bin 060 dekar tarim arazilerini modern sulama sistemleriyle bulusturarak, 2023 yili birim fiyatlariyla bölge ekonomisine 235 milyon 300 bin TL gelir artisi saglayacak olan Narman Sehitler Barajinin bilesenlerini tamamlayarak faydaya dönüsmesini saglamaktir.” dedi.

Kaynak: İHA