Belediyenin Insaat Denetimleri Sürüyor

15 Mayis’ta baslayan insaat yasaklari çerçevesinde Bodrum Belediyesi tarafindan denetim ve islemler titizlikle sürdürülüyor.

Belediyenin Insaat Denetimleri Sürüyor


Turizm faaliyetlerinin yogunlastigi Ege Bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanligi’nin 10.03.2015 tarih ve 03 sayili genelgesiyle 15 Mayis-15 Ekim tarihleri arasinda uygulanan “agir is makineleriyle yürütülen insaat çalismalarinin yapilmamasina” yönelik yasaklar çerçevesinde çalismalarini sürdüren Bodrum Belediyesi Zabita Müdürlügü ekipleri, denetim ve islemlerine devam ediyor.

Mugla Il Kütür ve Turizm Müdürlügü Yatirim ve Isletmeler Sube Müdürlügü’nün 4 Mayis 2023 gün ve 3746574 sayili yazisi geregi, Bodrum’da yürütülen insaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan “agir nakliyat, hafriyat ve harçli insaat faaliyetleri için gerekli tedbirlerin alinmasi” istendi. Bu çerçevede çalismalarina ivedilikle baslayan ekipler, tespitler sonucu uygunsuz çalisma yapan ve insaat genelgesine uymayan 293 firmaya islem yaparken Kabahatler Kanununa istinaden para cezasi uyguladi.

Zabita Müdürlügü ekipleri, rutin denetimlerinin yani sira vatandaslardan gelen sikayetleri de degerlendirirken yasagi delen, kurallara uymayan, çalismalarina ara vermeyen firmalarin insaatlarini mühürlemeye devam edecek.

Uygulanan para cezalarinin caydirici olmasi açisindan daha da artirilmasi gerektigini her firsatta dile getiren Bodrum Belediye Baskani Ahmet Aras, ekiplerin denetimleri sonrasi yaptiklari mühürleme islemlerine ragmen bazi firmalarin israrla kaba insaat faaliyetlerine devam etmeye çalistiklarini, belediye ekiplerinin yetkileri dahilinde siki bir denetim gerçeklestirdigini belirtti.

Kaynak: İHA