Baskan Özgan'a Kibris Gazisinden Anlamli Hediye

Adana Kozan’in Ermeni ve Fransiz isgalinden kurtarilmasinin 103. yil dönümü kutlamalari için gelen Kibris Gazisi Celal Dolasir, Belediye Baskani Kazim Özgan’a ay yildizli kalpak hediye etti.

Baskan Özgan'a Kibris Gazisinden Anlamli Hediye
2 Haziran 1920 yilinda Kozan’in Ermeni ve Fransiz isgalinden milli mücadele vererek kurtarilmasinin 103. yil dönümünde Türkiye’nin dört bir yanindan milli mücadele kutlamalari için gaziler gelmeye basladi.

Ilk olarak ilçeye Izmir’den gelen Kibris Gazisi Celal Dolasir, Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan’i ziyaret ederek ay yildizli kalpak hediye etti.

Ziyarette konusan gazi Celal Dolasir,“ Allah bir daha bu millete Istiklal marsi yazdirmasin her karis topragimizda bagimsizlik mücadelemiz ilelebet sürsün. Vatanimiz bayragimiz ile gurur duyarken binlerce sehit kani ile kazanilmis topraklarimizda vatan için sehit düsen tüm kahramanlarimizi rahmetle aniyoruz gazilerimize sifa diliyoruz” dedi.

Ay Yildizli serefli kalpagi Kozan müzesinde sergilenmek üzere teslim aldigini ifade eden Kozan Belediye Baskani Kazim Özgan “ Gazilerimize Allah uzun ömür versin. Bu yil ilçemizin Fransiz ve Ermeni isgalinden Kurtulusunun 103. yil dönümü kutlamalarinda sanli bayragimizi yeniden Kozan Kalesi’nden dalgalandiracagiz. Ermeni ve Fransizlarin bölgemizdeki zalimliklerini yine tüm dünyaya anlatacagiz. Bu zalimliklere inat Türk milletinin verdigi ve Anadolu’ya dogru büyüyen bu büyük milli mücadelenin yeniden hakli gururunu yasayacagiz. 103 yildir verilen bagimsizlik mücadelemiz hala devam etmekte. Bu yilda ilçemizde gazilerimizle birlikte bu sanli zaferi hep birlikte kutlayacagiz. Gazimiz Cell Dolasir’a bu anlamli hediyesi için tesekkür ediyorum. Tüm halkimiz 2 Haziran’da gerçeklestirecegimiz kutlamalara davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA