Aydin Devlet Hastanesi'nde Yangin Ve Deprem Tatbikati Yapildi

Aydin Devlet Hastanesi’nde Afet ve Acil Durum plani çerçevesinde deprem ve yangin tatbikati gerçeklestirildi.

Aydin Devlet Hastanesi'nde Yangin Ve Deprem Tatbikati Yapildi


Hastane Afet ve Acil Durum çerçevesinde, Aydin devlet Hastanesi’nde deprem ve yangin tatbikati (masabasi ve saha) gerçeklestirildi.

Tatbikatta olusturulan senaryo çerçevesinde hastane personeli, itfaiye, AFAD ve emniyet ekipleri gelisen olaylara müdahale etti.

Aydin Devlet Hastanesi’nden yapilan açiklamada, “Olasi bir deprem durumunda, karsilasilabilecek riskleri ortaya çikarmak, olay karsisinda alternatif çözümler bulmak ve olusabilecek aksakliklari engellemek amaciyla Hastane Personelimiz, Itfaiye, AFAD ve emniyet ekipleri ile ortaklasa tatbikat yapildi. Aydin Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Uzm. Dr. Leman Özlem Özaslantas, UMKE Tatbikat ve Egitim Sorumlusu Uzman Mehmet Yilmaz’in gözlemci olarak katildigi tatbikatta, Aydin ilinde meydana gelen deprem ve akabinde hastanemizde meydana gelen yangin sonrasi ilgili birimlerin ve paydas kurumlarin olay aninda nasil davranmalari gerektigi, olay esnasinda kimin, nasil bir yol ve sorumluluk üstleneceginin degerlendirilmesi adina hazirlanan senaryo basari ile gerçeklestirildi.

Tatbikatimiza katkilarindan dolayi, Itfaiye Daire Baskanligi, Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügü ekiplerine tesekkür ederiz” denildi.
Kaynak: İHA