4. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi 'Deprem' Temasiyla Gerçeklestirildi

Gümüshane Üniversitesi ev sahipliginde bu yil 4.’sü düzenlenen Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi’nde ‘Deprem’ temasi islendi.

4. Uluslararasi Sosyal Bilimler Kongresi 'Deprem' Temasiyla Gerçeklestirildi
Gümüshane Üniversitesi Kongre Merkezinde gerçeklestirilen kongreye Gümüshane Valisi Kamuran Tasbilek, Gümüshane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek ve katilimci üniversitelerin rektörleri ile birlikte akademisyenler ve ögrenciler katildi.

1-2 Haziran 2023 tarihleri arasinda Gümüshane Üniversitesi ev sahipliginde gerçeklestirilecek ve ana temasi ‘deprem’ olan kongrede sosyal bilimler alaninda çalisan bilim insanlarinin çalismalari ele alinacak.

Kongrenin açilisinda konusan ve Türkiye’nin deprem gerçegi üzerinde duran Gümüshane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Ibrahim Zeybek, “Türkiye bir deprem ülkesi, genç olmanin güzellikleri fazladir ama bazi zorluklari da vardir. Ülkemiz dünyanin en genç tektonik kusaklarindan birini içerisinde yer aliyor. Bu kusak dünyada en çok deprem olan sahalar arasinda yer aliyor. 6 Subat’ta yasadigimiz depremin boyutlari tarihi çaglarda meydana gelen ne de son yillarda yasadigimiz hiçbir depreme benzemiyor. Hepimiz üzülerek takip ettik, 50 binin üzerinde insanimizi kaybettik. Deprem temasiyla düzenlenen 4’üncü Uluslararasi Sosyal Bilimler sempozyumunun da hem bilim dünyasina hem de tematik olaylar vasitasiyla yörelerimize ve ülkemize katkilar sunacagina inaniyorum” dedi.

Kaynak: İHA