Yahsihan'da Asfaltlama Çalismalari Baslatildi

Kirikkale’nin Yahsihan ilçesinde vatandaslarin karayolu ulasimini kolaylastirmak amaciyla belediye tarafindan 80 bin ton asfalt atilacagi belirtildi.

Yahsihan'da Asfaltlama Çalismalari Baslatildi
Kirikkale’nin Yahsihan Belediye Baskani Osman Türkyilmaz, ilçenin 100 yillik sorununu çözmek için çalismalarin hummali bir sekilde devam ettigini söyledi.

Içme suyu ve kanalizasyon altyapisinin tamamen yenilendigini anlatan Türkyilmaz, yol asfaltlama çalismalarina da basladiklarini belirtti.

Cadde ve sokaklara toplamda 80 bin ton asfalt atilacagini ifade eden Türkyilmaz, "Ahmed Yesevi Caddesi’ni 29 Ekim tarihinde asfaltlayacaktik ama çesitli sebeplerden dolayi çalismalara baslatamadik. Sayin vekilimiz Halil Öztürk’ünde destekleriyle yolun asfaltlama çalismalarina basladik. Sag olsun bize 7 bin ton asfalt destegi sagladi. Onun da yaklasik 10 milyon Türk lirasi gibi bir bedeli var. Simdi vatandaslarimiz, ’sol atildi, sag niye atilmadi’ diye sorabilir. Elektrik dagitim sirketi aydinlatma için altyapi kazisini yapacak. Orta tarafa da güzel bir aydinlatma ve bisiklet yolumuzun devami yapilacak. Yani beklediklerine degecek bir yol. Bu yolu, ilçe merkezine ve Osman Durmus Caddesine bagliyoruz" dedi.

Kaynak: İHA