Mardin Valisi Demirtas'tan Gençlere Müjde

Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, “Egitim Destek Projesi" kapsaminda 10 bin 28 ögrencinin bekledigi egitim yardiminin ikinci taksitinin hesaplara yatirildigini müjdeledi.

Mardin Valisi Demirtas'tan Gençlere Müjde
Mardin Büyüksehir Belediyesi ikameti Mardin’de bulunan ihtiyaç sahibi gençlerin egitim ve ögretim hayatlarina destek olmak amaciyla “Gençlerimiz Gelecegimizdir” sloganiyla hayata geçirdigi "Egitim Destek Projesi" kapsaminda 2022-2023 egitim-ögretim yilindaki 3 bin lira egitim desteginin ikinci taksiti olan 1500’er lira hesaplara yatirdi.

Vali ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, gazetecilere yaptigi açiklamada, göreve geldikleri günden beri tarimda, sanayide ve turizmde yaptiklari yatirimlarla birlikte gelecegin teminati olan gençlere de ciddi anlamda yatirimlar yaptiklarini belirtti.

2021-2022 egitim ögretim yilinda basvurulari olumlu sonuçlanan 7 bin 652 ögrencinin her birine 1000’er lira olmak üzere 7 milyon 652 bin lira yardim yaptiklarini hatirlatan Vali Demirtas, “Bu yilda üniversite okuyan ihtiyaç sahibi ailelerimizin gençlerinin müracaatlarini degerlendirdik. Birinci dönem onlara 1500 liradan 10 bin 28 ögrencimize toplam 15 milyon üzerinde ödeme yapmistik. Ögrencilerimize söz vermistik; iki dönemde 3 bin lira ödeme yapacagiz diye. Bu dönemde de ikinci taksit olan 1500 lira tüm gençlerimizin hesaplarina yatirilmis durumda. Bu yil 30 milyon 84 bin lirayi ögrencilerimizin, ailelerimizin hesaplarina yatirdik. Simdiden hayirli olmasini diliyorum.” dedi.

Kaynak: İHA