Kusadasi'nda Engelliler Haftasi Erken Kutlandi

Kusadasi Belediyesi, Aydin Büyüksehir Belediyesi, Kusadasi Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Kusadasi Engelsiz Engellileri Yasatma Dernegi isbirliginde bir dügün salonunda Engelliler Haftasi Bulusmasi düzenlendi.

Kusadasi'nda Engelliler Haftasi Erken Kutlandi


“Engelleri Sevgiyle Asiyoruz” sloganiyla düzenlenen Engelliler Bulusmasina Kusadasi Kaymakami Saadettin Yücel, Kusadasi CHP Ilçe Baskani Mehmet Gürbilek, Kusadasi CHP Ilçe Kadin Kollari Baskani Aysegül Dagli, Kusadasi CHP Ilçe Gençlik Kollari Baskani Berkcan Mutlu, Kent Konseyi Baskani Mustafa Ünver, Kusadasi Engelsiz Engelliler Dernegi Baskani Muhsin Aytekin, engelli bireyleri temsil eden dernekler ve sivil toplum kuruluslari ile çok sayida engelli birey katildi.



Kusadasi Kaymakami Saadettin Yücel, etkinligin açilis konusmasinda her bireyin engelli adayi oldugunu belirterek “Bugün için saglikli görünen bireyler de hayatlarinda herhangi bir sekilde içinde bulundugu nimetleri kaybedebiliyorlar. Toplumsal ya da bireysel olarak hepimiz bunun farkinda olarak yasamlarimizi sürdürmeliyiz. Engelli bireylerin haklarina saygi duyarak yasamlarimizi devam ettirmeliyiz. Bu vesileyle engelsiz engelliler haftasini cani gönülden kutluyorum” dedi.



Kent Konseyi Baskani Mustafa Ünver ise,“ Engelli olma hali bir gruba ait olmayan, hayatin içinde herkesin dâhil olma ihtimalinin devam ettigi bir durumdur. Kavramlar ve olaylar engellilik konusunda dogru ifade edilir ve konumlanirsa hem var olan sorunlarin çözümü, hem de sorunlarin önlenmesi daha hizli ve kapsayici olur. Engelsiz yasam ancak devlet- toplum- birey ekseninde fikri ortaklasma ve buna uygun önlemlerle mümkündür. Tüm özel bireylerin engelli haftasini kutlu olsun” diye konustu.



Engellilerin en büyük probleminin erisilebilirlik oldugunu belirten Aydin Sakatlar Dernegi Baskani Zeliha Gündogdu ise “Herkes bir engelli aday adayidir. Engelleri birlikte asalim. Herkesin engelliler haftasi kutlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA