Kusadasi Limani'na 4 Gemi Bereketi Ile Geldi

Kusadasi Ege Port Limani’na sabah saatlerinde yanasan Malta Bayrakli Celestyal Olympia, Panama bayrakli MSC Musica, Marshall Bayrakli Marina ve Norveç Bayrakli Viking SKY isimli kruvaziyerlerle 6 bin 782 turist ve 2 bin 900 mürettebat ilçeye giris yapti. Gemilerden inen Amerikali turistler otobüslerle Efes ve Meryem Ana turuna çikti. Tur programina katilmayan yolcularin ekseriyâ ise ilçe merkezini gezmeyi tercih etti.

Kusadasi Limani'na 4 Gemi Bereketi Ile Geldi


Kusadasi’nda Kruvaziyer turizmindeki hareketliligin her geçen gün artigini söyleyen Dogu Akdeniz Limanlar Bölge Direktörü ve Ege Liman Isletmeleri Genel Müdürü Aziz Güngör, “Kusadasi Ege Port Limani’na bugün de 4 gemi yanasti. 6 bin 782 turist ve 2 bin 900 mürettebat ülkeye günübirlik olarak giris yaptigini belirtti.



Güngör, “2023 kruvaziyer sezonunda ayni gün 5 ila 6 gemiyi ayni zamanda misafir edecegimiz günler de olacak. Akdeniz’in en fazla gemi agirlayan limanlari arasinda yer alan Kusadasi limani hizla eski söhretli günlerine geri döndü. Ülkemiz için çok önemli olan bu turizm biçiminden tüm esnafimizin bol kazançlar saglamasini diliyorum “dedi.

Kaynak: İHA