Kapasitesini Arttirmak Isteyen Fabrikaya Ruhsat Vermeyen OSB'ye Tepkiler Sürüyor

Kastamonu’da üretim kapasiteni genisletmek için yaklasik 40 milyon TL yatirimla insa ettigi yeni fabrikaya, OSB yönetimi tarafindan ruhsat verilmemesine tepkiler sürüyor. Fabrikanin açilmasini isteyen STK üyeleri ve isçiler, ruhsat verilmeyen fabrikanin önünde nöbet tutmaya basladi.

Kapasitesini Arttirmak Isteyen Fabrikaya Ruhsat Vermeyen OSB'ye Tepkiler Sürüyor


Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde, metal makineler, teknoloji ürünleri üreterek yurtdisina ihraç eden bir mühendislik firmasi, üretim kapasitesini genisletmek için 40 milyon TL’lik yatirimla OSB içerisinde satin aldigi arsada yeni bir fabrika insa etti. Insa çalismalarinin tamamlanmasinin ardindan üretime geçmek isteyen firmanin ruhsati, çesitli gerekçelerle OSB yönetimi tarafindan verilmedi. Yapilan yatirimin, ruhsat verilmeyerek engellemeye çalisildigini söyleyen isçiler ve STK temsilcileri ise fabrika önünde nöbet tutmaya basladi.

Isçilere destek vermek amaciyla bos kalan fabrikanin duvarlarina pankart asan Kastamonu Kalkindirma Dernegi, ayni zamanda fabrikanin yakininda kurulan nöbet çadirinda da isçilerle birlikte nöbet tutmaya basladi.



“Kendi keyifleri için insanlari magdur edip Kastamonu’nun önünü tikayanlarin keyfi yaklasimi karsisindayiz”

Fabrika önünde açiklama yapan Kastamonu Kalkindirma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Tugay Civelekoglu, "Malumunuz oldugu üzere dernek olarak yola çiktigimizda sözlerimizden biri de Kastamonu’nun gelecegini kendinden menkul bilen rahatlari, rahatsiz etmekti. Bu minvalde geçtigimiz günlerde, buraya toplanmamiza sebep olan konuyu kiymetli basinimiz vasitasiyla kamuoyuna tasimistik” dedi.



Kastamonu’nun gelecegi için fabrika önünde toplandiklarini belirten Civelekoglu, “Bize inanan ve destekleyen tüm dostlarimiz bilsinler ki, bizler Kastamonu’nun gelecegi için variz. Biz Kastamonu’nun tarafindayiz. Biz magdurlarin tarafindayiz. Bugün firma magdur edilmistir. Onun için onlarin tarafindayiz. Yarin baska bir konuda Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi magdur olur, onun tarafinda oluruz. Ama bugün firma, Kastamonu için yatirim mücadelesi veriyor. Bu isim yarin baska bir isim olur. Ama ne olursa olsun biz, Kastamonu’nun tarafinda olanlarla ayni saftayiz, ayni taraftayiz. Kastamonu’nun gelismesini engelleyen, makamlari babalarinin tapulu mali gören, kendi keyifleri için insanlari magdur edip Kastamonu’nun önünü tikayip bir imza atmaktan dahi imtina eden ismi ne olursa olsun, her keyfi yaklasiminda karsisindayiz” diye konustu.



Açiklamanin ardindan Kastamonu Kalkindirma Dernegi üyeleri, firma yetkilileri ve isçilerle birlikte alana yerlestirdikleri konteynerde nöbet tutmaya basladi.



Öte yandan, OSB yönetimi tarafindan konunun gündeme gelmesinin ardindan yapilan yazili açiklamada ise çalisma ruhsati alma ve istihdama uygun sartlarin olusmamis oldugu, kapasite raporunda ve taahhütlerinde belirtilen hiçbir makinenin yerinde olmadigi tespit edilmesi sebebiyle ruhsatin verilmedigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA