Engelliler Haftasi'ni Eglenerek Kutladilar

Bozüyük’te 10-16 Mayis Engelliler Haftasi dolayisiyla düzenlenen programa düzenlendi.

Engelliler Haftasi'ni Eglenerek Kutladilar
Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde Sehit Zafer Ipek Özel Egitim Ilkokulu-Ortaokulu ve Meslek Okulu ile Bozüyük Özel Egitim Uygulama Okulu tarafindan düzenlenen program yogun ilgi gördü. Programa Ilçe Kaymakami Adem Öztürk, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Ali Karasu, Milli Egitim Müdürü Mahmut Demir, Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Binbasi Alper Soner Serin, Emniyet Müdürü Orhan Bozdemir, ögrenciler ve aileleri katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsimizin okunmasinin ardindan günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Okul Müdürü Faruk Aydin yapti. Konusmasinda “Toplumun önemli bir parçasini olusturan engellilerin sorunlarinin gündeme getirildigi hayata onlarin penceresinden bakilarak farkindalik olusturulmaya çalisilan önemli bir haftadir.” diyen Okul Müdürü Aydin Engelliler Haftasi’nin önemini vurgulayarak “Engelli vatandaslarimizin toplumsal hayata katiliminin saglanmasi ve hayat standartlarinin yükseltilmesi çagdas toplum anlayisinin bir parçasidir. Engelli olmak asla bir kusur olarak görülmemeli ve engelli bireylerimiz hiçbir zaman yasama azmini yitirmemelidir.

Yasama sevinciyle hayata tutunan bütün engelli kardeslerimizin sadece 1 gün degil, her gün yanlarinda olmaliyiz. Unutmayin engelli olmak sorun degil, engelliye engel olmak sorundur.” dedi.

Okul Müdürü Aydin’in konusmasinin ardindan ögrenciler hazirlamis olduklari birbirinden renkli dans gösterilerini büyük bir heyecanla sahneledi. Programda ayrica sarki sunumlari, ögrencilerin hazirladigi video gösterimi ve ritm gösterisi yer aldi.
Kaynak: İHA