Bosna Hersek'te '10. Çocuk Senligi'Nde Binlerce Çocugun Türkçe Sarkilari Yankilandi

Yunus Emre Enstitüsü, Türk kültüründe çocugun önemini gözler önüne sermeye ve Türkçe ögrenen binlerce çocugu Türk kültürüyle bir araya getiren büyük ölçekli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor.

Bosna Hersek'te '10. Çocuk Senligi'Nde Binlerce Çocugun Türkçe Sarkilari Yankilandi
Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü tarafindan yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsaminda Bosna Hersek’in dört bir yaninda Türkçe ögrenen 5 binden fazla Bosna Hersekli çocuk, Zenica sehrinde düzenlenen “10. Çocuk Senligi”nde bir araya geldi. Türkiye ve Bosna Hersek’in millî marslarinin okunmasiyla baslayan programda, T.C. Saraybosna Büyükelçisi Sadik Babür Girgin, Yunus Emre Enstitüsü Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Abdullah Kutalmis Yalçin ve Zenica Büyüksehir Belediye Baskani Fuad Kasumovic tarafindan protokol konusmalari gerçeklestirildi.

Türkçe sevgisi, binlerce Bosna Hersekli çocugu bir araya getirdi

Protokol konusmalarinin ardindan Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünün yil içinde düzenledigi resim, maket ve siir yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. Enstitünün proje kapsaminda düzenledigi sarki yarismalarinda dereceye giren ögrenciler “Çocuklar Gibi”, “Sultanim”, “Yane Yane” gibi Türkçe ve Bosnakça sarkilar seslendirdi.

Selçuklu Belediyesinin organizasyonuyla Türkiye’de meydana gelen deprem felaketinde zarar gören bazi çocuklar da senlige katilarak Bosna Hersekli çocuklarla birlikte “Hayat Bayram Olsa” sarkisini söyledi.

Çocuk Senligi’nde Bosna Hersekli Sanatçi Amel Curic sahne aldi. Çocuk Senligi etkinligi, 10. yila olarak özel hazirlanan pastanin kesilmesiyle sona erdi.

Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Mehmet Akif Yaman, etkinligi coskulu bir sekilde devam ettigini belirterek, “Bosna Hersek’te geleneksel olarak düzenledigimiz Çocuk Senligi etkinligimizi Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yilinda 10. kez gerçeklestiriyoruz. Her yil oldugu gibi bu yil da coskulu bir sekilde gerçeklestirdigimiz etkinlikle Türkçeye gönül veren binlerce Bosna Hersekli çocugun hafizasinda Türkiye ile Türk kültürüne iliskin kalici ve güzel hatiralar biraktik” dedi.

Kaynak: İHA