Bakan Mus Açiklamasi 'Ana Muhalefete Yakismaz'

Ticaret Bakani Mehmet Mus, "Gecenin gündüze ihtiyaci oldugu gibi muhalefete de ihtiyaç var. Muhalefet olsun ki bizleri zorlasin, eksikliklerimizi bildirsin, biz bundan mutlu oluruz. Ama terörle iç içe girmis bir partiyle 3 oy alacagim diye oturma masaya. Yapma bunu, bunun telafisi olmaz. Ana muhalefete yakismaz" dedi.

Bakan Mus Açiklamasi 'Ana Muhalefete Yakismaz'
Ticaret Bakani ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayi Mehmet Mus, Samsun Terme’de sivil toplum kurulusu (STK) temsilcileri ve is insanlariyla bir araya geldi. Seçimlere 1 haftadan az süre kaldigini animsatan Mehmet Mus, Türkiye’nin daha da güçlenebilmesi için Cumhur Ittifaki’nin sandiklardan basariyla çikmasi gerektigini vurguladi. Türkiye’nin günlük 800 bin ila 1 milyon varil arasinda petrol tükettigine dikkati çeken Mus, “Su an Batman bölgesinde ürettigimiz petrol 80 bin varil. Yani ihtiyacimizin yüzde 8 ile yüzde 10’u arasinda üretiyoruz. En son Gabar’da yapilan kesif günlük 100 bin varil potansiyelinde. Toplamda Türkiye’nin petrol ihtiyacinin yüzde 20-25 arasini karsilayacak bir rakam. Terörün oldugu, istikrarin olmadigi yerlerde bu çalismalar yapilabilir mi? O bölgeler terörden temizlendi, arama faaliyetleri ve sondaj çalismalari yapiliyor. Bunun gibi nice çalismalar yapilacak, daha yeni basliyoruz. Biz bu 100 milyar dolari disariya degil de içeriye birakirsak 5 yilda 500 milyar dolar yapar. Türkiye’nin nereye gelebilecegini düsünebiliyor musunuz? Bu politikayi uygulamak irade gerektirir. Karadeniz’de dogalgaz aramak irade gerektirir” diye konustu.



"Ana muhalefete yakismaz"

Muhalefetin, Türkiye’nin menfaatleri dogrultusunda, ilkeli sekilde görevini icra etmesi gerektigini söyleyen Mus, açiklamasini su sekilde sürdürdü:

“Gecenin gündüze ihtiyaci oldugu gibi muhalefete de ihtiyaç var. Muhalefet olsun ki bizleri zorlasin, eksikliklerimizi bildirsin, biz bundan mutlu oluruz. Ama terörle iç içe girmis bir partiyle 3 oy alacagim diye oturma masaya. Yapma bunu, bunun telafisi olmaz. Ana muhalefete yakismaz. Dolayisiyla bu tablo karsisinda 14 Mayis’ta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i güçlü bir sekilde iktidara tasiyip, arkasina güçlü bir meclis destegi vermemiz gerekiyor.”

Ilçede faaliyet gösteren sanayicileri de ziyaret eden Mehmet Mus, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Terme’de esnaf ve halk ziyaretlerini de gerçeklestiren Mehmet Mus’a, Terme Belediye Baskani Ali Kiliç, AK Parti Ilçe Baskani Mümin Osman Ertan ile partililer eslik etti.
Kaynak: İHA