Fatih Erbakan Açiklamasi 'Allah Bunlara Firsat Vermesin'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "HDP’nin milletvekili adaylari, ’7’li masa iktidar oldugu zaman, Kiliçdarogu cumhurbaskani seçildigi zaman hapishanelerdeki tutsak arkadaslarimizi özgürlüklerine kavusturacagiz’ diyorlar. Hapishanedeki dedikleri arkadaslari kimler; PKK’li teröristler ve Abdullah Öcalan. Allah bunlara firsat vermesin“ dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, partisinin seçim çalismalari çerçevesinde Karaman’a geldi. Partililere seslenecegi Lütfü Elvan Kongre Merkezi önünde mesalelerle karsilanan Erbakan, burada yaptigi konusmada, “Cumhur Ittifaki içerisinde yer alma kararimiz insallah devletimize, milletimize ve ülkemize hayirli olur. Milli ve manevi duygularla hareket eden, degerlerimize sahip çikan, inancimizla, tarihimizle, kültürümüzle kavgasi olmayan inançli kadrolarin omuz omuza bir mücadele verdigini bu seçimlerde de görüyoruz. Aslinda tarihte tekerrür ediyor ve 91 yilindaki ittifakta oldugu gibi yine bugün de 2023 seçimlerinde inançli kadrolar omuz omuza bu mücadeleyi yapiyorlar. Ve insallah bundan hem Yeniden Refah Partimiz meclise tasinarak çikacak hem de bu ittifakta olan inançli kadrolarin hepsi de kazançli çikacaklar. Hepsinden de önemlisi insallah ülkemiz, milletimiz ve devletimiz kazançli çikacak. Bu nokta da neden Cumhur Ittifaki’nin önemi büyük. Çünkü karsi taraftaki 7’li masanin yapisindan dolayi, söylemlerinden dolayi ve hedeflerinden dolayi. Bir defa destekçilerine baktiginiz zaman zaten bu 7’li masanin karsisinda durmak gerektigini açik bir sekilde görüyoruz. Kim destekçileri; PKK’nin yöneticileri, açiktan Avrupa da Kiliçdaroglu’na ve 7’li masaya oy istiyorlar. Böyle bir noktada destekçisi PKK olan ittifaktan bu ülkeye, bu millete hayir gelir mi diye düsündük ve son derece hayirli bir adim attik. Sadece bunlar degil, Fetullah örgütünün Avrupa, Amerika ve Kanada’daki buradan firar eden yöneticileri her gün onlarca, yüzlerce video çekip internete koyuyorlar ve ’aman Cumhur Ittifaki’nin yenilmesi lazim’ diyorlar. ’Mutlaka 7’li masanin gelmesi lazim’ diyorlar. Baktigimizda Kiliçdaroglu’nu destekleyenlerin içerisinde Kürdistan Komünist Partisi bile var. Ne kadar komünist, ateist, sosyalist ve Marksist varsa hepsi bir araya gelmis Kiliçdaroglu’nun arkasinda duruyorlar ve Cumhur Ittifaki’nin karsisinda duruyorlar. Bu ittifakin yapisina baktiginizda imanli Anadolu insaninin, aziz milletimizin durmasi gereken yer bellidir. Destek olmasi gereken yer bellidir. Insallah Karamanlilar da 14 Mayis’ta bunu yapacaklar. 7’li masayi Karaman’da sandiga gömeceklerdir“ diye konustu.



“Allah bunlara firsat vermesin”

Konusmasinda Millet Ittifaki’na yüklenen Fatih Erbakan, "HDP’nin milletvekili adaylari, ’7’li masa iktidar oldugu zaman, Kiliçdarogu cumhurbaskani seçildigi zaman, hapishanelerdeki tutsak arkadaslarimizi özgürlüklerine kavusturacagiz’ diyorlar. Hapishanedeki dedikleri arkadaslari kimler; PKK’li teröristler ve Abdullah Öcalan. Allah bunlara firsat vermesin. CHP ne diyor, ’Biz HDP’nin 11 maddelik tutum belgesini kabul ettik.’ HDP’nin 11 maddelik tutum belgesinde ne var, daha fazla demokrasi ve özgürlük için yerinden yönetim. Ne demek bu; Selahaddin Demirtas’in söyledigi eyalet sistemi demektir, özerklik demektir. Türkiye’nin bölünüp parçalanmasi demektir. Bu bölünüp parçalanma Kürt kardesimizin de faydasina degildir. Bu parçalanma Israil’in ekmegine yag sürmektir“ dedi.

Fatih Erbakan, konusmasinin ardindan partisinin Karaman milletvekili adaylarini tanitti.
Kaynak: İHA