Böyle Dügün Görülmedi Açiklamasi Damada 5 Milyon 300 Bin Lira, Iranli Geline 15 Kilo Altin Takildi

Hakkari’deki Jirki asireti liderinin oglu için yapilan dügüne 10 bin kisi katilirken damada 5 milyon 300 bin TL, Iranli geline ise 15 kilo altin takildi.

Böyle Dügün Görülmedi Açiklamasi Damada 5 Milyon 300 Bin Lira, Iranli Geline 15 Kilo Altin Takildi
Hakkari’de son dönemlerin en yogun katilimli dügünü gerçeklesti. Jirki asireti lideri Necman Adiyaman’in oglu Hazim Adiyaman ve Iranli Mahana Abdollahi çifti için iki gün iki gece süren görkemli bir dügün töreni yapildi. Yaklasik 10 bin kisinin katildigi dügünde damada 5 milyon 300 bin TL, geline ise 15 kilo altin takildi.

Damadin babasi Jirki asiret lideri Necman Adiyaman ve sagdiç Abdulkadir Seyitoglu, dügün törenlerine istirak eden herkese tesekkür ederek, “Gerek yurt içinden gerekse yurt disindan gelen degerli konuklarimiz bizi ziyadesiyle mutlu etti. Dügünümüze istirak eden herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Hakkari-Van kara yolu üzerinde bulunan Kirikdag köyünde yapilan dügün törenine Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Il Jandarma Komutani Tümgeneral Coskun Sel, Il Emniyet Müdürü Mete Salavat Pinar, Sirnak Beytüssebap’taki Jirki asireti lideri Tahir Adiyaman, Ertosi asireti lideri Iskender Ertus, bölgedeki diger asiret liderleri, kanaat önderleri, yurt içinden ve yurt disindan çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA