Yardimci Kaynak Kitaplarin Dagitimi Bursa'da Basladi

Milli Egitim Bakanligi tarafindan gönderilen ortaokul 8. sinif ve ortaögretim kurumlarinin 12. sinif düzeyinde ögrenimlerini sürdüren ögrencilere yönelik yardimci kaynak kitaplarin dagitimi Bursa’da basladi.

Yardimci Kaynak Kitaplarin Dagitimi Bursa'da Basladi
Liselere Giris Sinavina (LGS) hazirlanan ortaokul 8. sinif düzeyindeki ögrencilere 3 kitap, Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) hazirlanan ortaögretim kurumlarinin 12. sinif düzeyinde ögrenimlerini sürdüren ögrencilere ise TYT (3 kitap), AYT (9 kitap), YDT (3 kitap) deneme sinavlari ile 9, 10, 11 ve 12. sinif düzeyinde hazirlanan "Dört Dörtlük Konu Pekistirme Testleri" (16 kitap), 12. sinif düzeyinde "YKS Yeterlilik Testleri" (2 kitap) olmak üzere toplam 36 çesit kitaptan olusan 944 bin 81 adet yardimci kaynak kitap, Bursa’daki resmi okullardaki ögrencilere dagitilmaya basladi.

Bursa Il Millî Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki kitap dagitim çalismalarini yerinde inceledi. Milli Egitim Bakanligi tarafindan ögrencilere yönelik gönderilen yardimci kaynak kitaplarin dagitimi Bursa’da,Ergin Agaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Osmangazi Ulastirma Hizmetleri Alani Lojistik Dali tarafindan gerçeklestirilecek. Il Millî Egitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan sinavlara hazirlanan ögrencilerimizin istifadesine ücretsiz olarak sunulmak üzere gönderilen yardimci kaynak kitaplarimiz ilimize ulasti. Bakanligimiz, sinavlara hazirlanan 8. ve 12. sinif ögrencilerimize birinci yariyil döneminde de yardimci kaynak kitaplar göndermisti. 81 ildeki ögrencilerimize yönelik sinav öncesi gönderilen bu kitaplarimiz da ögrencilerimizin çalistiklari konulari son kez gözden geçirmelerine ve genel bir tekrar yapmalarina katki saglayacak. Ilimizde resmi okullarimizda ögrenim gören 8. sinif ögrencilerimize yönelik toplam 125 bin 865 adet kitap ile ortaögretimlerdeki ögrencilerimize yönelik gönderilen 818 bin 216 adet kitabin dagitimina basliyoruz. 4 Haziran’da yapilacak Liselere Giris Sinavina girecek olan 8. sinif ögrencilerimize 3 kitap, 17-18 Haziran tarihlerinde yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavina girecek olan ögrencilerimize ise TYT, AYT ve YDT türleri ile yine 9, 10, 11 ve 12. sinif düzeyindeki ögrencilerimize yönelik toplam 36 çesit kitabin Bursa’da dagitimlarina basladik. Tüm ögrencilerimiz için hayirli olmasini diliyorum. LGS ve YKS’ye girecek ögrencilerimize de bu vesileyle basarilar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA