Oto Lastikçilerde Degisim Yogunlugu

DÜZCE – Zorunlugu kis lastigi uygulamasinin sona ermesi ve havalarin isinmasiyla birlikte oto lastikçilerde yogunluk yasanmaya basladi.

Oto Lastikçilerde Degisim Yogunlugu
Ülke genelinde zorunlu kis lastigi uygulamasi 1 Nisan’da sona ermis ancak kar yagisi sebebiyle sürücüler, araçlarina yaz lastigini taktirmakta gecikmeler yasamisti. Havalarin isinmasiyla birlikte oto lastikçilerde yogunluk yasanmaya basladi.

Düzce’de vatandaslar, araçlarina yaz lastigi taktirmak için oto lastikçilerde yogunluk olusturdu.

"Kar sebebiyle biraz gecikme yasandi"

Türkiye genelinde 1 Aralik’ta baslayan kislik lastigi uygulamasinin 1 Nisan itibariyle bittigini vurgulayan oto lastik ustasi Ümit Sel, "Araçlarda en az motor sanziman kadar önemli olan bir sey var o da lastikler. Malum lastikleri yazin yazlik, kisin kislik kullanmak durumundayiz. Bazi vatandaslar bize ’Kis lastigim var, yaz lastigi almak istemiyorum. Yazi bunlarla atlatabilir miyim?’ diye soruyor. Kis lastigi ile yazi geçiremezsiniz. Çok riskli, çok tehlikeli. Kis lastikleri yapisi geregi, hammaddesi geregi çok farkli özelliklere sahip. Yaz lastiginin yaptigi görevi kis lastigi yazin yapamiyor. Yaz lastigi kullanmazsak araçta çok fazla ses olur. Vibrasyon çok fazla olacak, balans yüklemesi yapacak. Fren mesafesi uzayacak. Yapilan testlerde 2-3 metre daha fazla uzuyor. 2-3 metre çok önemli bir mesafedir. Hayat kurtaran bir mesafe diyebiliriz. O yüzden kesinlikle yaz lastigine geçilmesi gerekiyor" dedi.

Yogunluk yasadiklarina dikkat çeken Sel, "Bu sene biraz geç baslayabildik sezona. Malum Nisan ayinin basinda kar yagisi etkili oldu. Biraz gecikme yasandi bu sebeple. Su anda biraz yogunlugumuz var" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA