Kapadokya Bölgesini Nisan Ayinda 420 Bin Kisi Ziyaret Etti

UNESCO Dünya Kültür Mirasi Listesi’nde yer alan, peribacalari, yeralti sehirleri, ilginç kaya olusumlari, açik hava müzeleri gibi dogal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Kapadokya’da, turizmde yasanan hareketlilik ziyaretçi sayisina da yansidi.

Kapadokya Bölgesini Nisan Ayinda 420 Bin Kisi Ziyaret Etti
Nevsehir Valiliginden yapilan açiklamaya göre; Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini Nisan ayinda 429 bin 142 yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Kapadokya bölgesini bir önceki yilin ayni döneminde 247 bin 459 kisi ziyaret etmisti. Türkiye’nin güzel atlar diyari, peribacalari ve essiz güzellikteki vadileri, sicak hava balonculugu, yeralti sehirleri ile ünlü Turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde bulunan Göreme Açik Hava Müzesi basta olmak üzere, Zelve, Açiksaray ören yeri, Çavusin, El Nazar, Karanlik, Gülsehir St. Jean Kilisesi, Nevsehir, Ürgüp ve Hacibektas Veli Müzesi, Hacibektas Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymakli ve Derinkuyu yer alti kentlerini geçtigimiz Nisan ayinda 429 bin 142 yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Nevsehir Valiliginden yapilan açiklamaya göre; Göreme Açik Hava Müzesi yine en çok ziyaret edilen yerlerin basinda yer aldi. Nisan ayinda Göreme Açik Hava Müzesini 98 bin 949 kisi ziyaret etti. Göreme Açik Hava Müzesini 94 bin 282 ziyaretçi ile Zelve Ören yeri izledi. Yayinlanan verilere göre Hacibektas Veli Müzesini 87 bin 400, Kaymakli Yer Alti kentini 50 bin 931, Derinkuyu Yer Alti Kentini 35 bin 094, Özkonak Yer Alti Sehrini 22 bin 335, Karanlik kiliseyi de 14 bin 911 kisi ziyaret etti. Kapadokya bölgesini 2019 yili Nisan ayinda 360 bin kisi ziyaret ederken 2021 yili Nisan ayinda ise 74 bin 458 kisi, 2022 yili Nisan ayinda 247 bin 459 yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Açiklanan ziyaretçi verilerine göre Kapadokya’da altin yil olan 2022 yilinin ayni dönemine göre ziyaretçi sayisi neredeyse iki katina çikti.

"Duygularimiz bir anda costu"

Ankara’dan tatil için Kapadokya’ya gelen Hakan Candar, “Buralar çok güzel, cennet gibi yerler. Insan buraya asik oluyor. Geçmisimiz, bu günümüz, bütün manevi degerlerimizi, somut, soyut hepsini bir anda yasiyoruz. Duygularimiz bir anda costu” dedi.

Fatma Fayar ise “Kapadokya çok mükemmel bir yer. Beklentimizin üstünde bir yer. Sabahin ilk isiklarinda balonlari seyretmeye gittik. Muhtesem bir atmosfer vardi. Çok büyüleyiciydi. Peribacalarini, asmali konagi, peribacalarini gezdik. Kendimi geçmiste yasamis gibi hissettim” dedi.

Kaynak: İHA