Kandilli'yi En Son Ne Zaman Gördünüz?

Köylerin köy, bucaklarin bucak, ilçelerin ilçe olarak anildigi, yönetim ve kavram kargasasinin yasanmadigi yillarda Erzurum’un en gözde beldelerinden olan, 2011 yilinda düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kis Oyunlari’nda, yarismalarin yapildigi merkez noktalarindan birisi haline yüksek paralar harcanarak getirilen Askale’nin Kandilli Beldesi, simdilerde terk edilmis görüntüsüyle yürek parçaliyor.

Kandilli'yi En Son Ne Zaman Gördünüz?
Yarismalarin yapildigi Kandilli’deki tesislerin darmadagin bir görüntü arz ettigini belirten IYI Parti Milletvekili Adayi Zekai Kaya, Kandilli’nin kandilini degil ocagini söndürenlerin yargi önünde hesap vermeleri gerektigini söyledi, "O hesabi sormak bizim iktidarimiza nasip olacak" dedi.

Seçim gezilerini ara vermeden sürdüren, geçtigimiz gün rotayi önce Askale’ye, sonra da Oltu’ya çeviren, gittigi her yerde samimi yaklasimiyla sempati toplayan, insanlarin degerlendirmelerine kulak veren, taleplerini not alan Zekai Kaya, Askale’nin önceki yillarda belde statüsüne sahip yerlesim yerlerinin, özellikle de Kandilli’nin çok bitik hale düstügüne dikkat çekti.

Dönemin Gençlik Spor Il Müdürü basta olmak üzere Oyunlar Koordinatörü ile tüm yerel yöneticilerin yanli ve yanlis kararlarinin agir faturasini devletin ve milletin ödedigini, Konakli Yaylasi’ndan Dag Mahallesi ve Kandilli’ye yayilan alanda trilyonlarca lira harcanarak yaptirilan spor tesislerinin bugün ya kullanilamaz hale geldigini, ya da atil duruma düstügünü söyledi.



Devletin ve milletin kit kaynaklarinin zayi edilmesinin yaninda, "Oyunlar düzenlenecek, Erzurum’un çehresi degisecek" denilerek büyük beklenti içine sokulan insanimizin hayallerinin de yikildigini belirten Zekai Kaya, sunlari söyledi:

"Geçtigimiz gün büyük bir kalabaliga seslenen Cumhurbaskani sayin Recep Tayyip Erdogan, 21 yilda Erzurum’a 80 yilda yapilanlardan çok daha fazla yatirim yaptiklarini söyledi.

Dogrudur. Yatirim adi altinda ise yaramayan çok sayida tesise büyük paralar harcandigi herkesin malumu. Hatirlatmak gerekirse, o yatirimlardan birisi Kandilli’deki tarumar olan biatlon sahasi. Bir baskasi kaderine terk edilen Konakli Yaylasi’ndaki kayak tesisleri. Dag Mahallesi’ne yaptirilan curling salonu ve diger spor tesislerinin durumlari da ortada. Bizden baska bir yerde yok deyip övündükleri atlama kuleleri zaten yok olan prestijimizi iyice yerle bir etmis, birkaç defa onarim görmüstü. Kulelerin onariminin son olarak 21 trilyon lira muhammen bedelle ihale edildigi haberlere konu olmustu. Miting alaninda esip gürleyen ama kayda deger birsey demeyen, sadece 21 yilda çok sey yaptiklarini söylemekle yetinen sayin Erdogan, keske her biri oyunlar mezarligina dönen tesisleri gezip, görseydi. Belki sorumlularindan hesap sorardi. O tesislerin hesabini sormak da bize kismet olacak."
Kaynak: İHA