Diyarbakir'da Vatandaslar Ögrencilerin Geçis Yolu Üzerinde Bulunan Metruk Yapinin Yikimini Istiyor

Diyarbakir’in Baglar ilçesinde bulunan metruk bina, hirsizlarin, uyusturucu kullanicilarinin mekani haline gelirken, esnaf ve çevre sakini imza toplamalarina ragmen yikilmayan yapinin yikilmasini istiyor.

Diyarbakir'da Vatandaslar Ögrencilerin Geçis Yolu Üzerinde Bulunan Metruk Yapinin Yikimini Istiyor
Baglar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde 231 ve 251. Sokagin kesisimin de bulunan iki katli müstakil metruk yapi, önce hirsizlarin hedefi, daha sonra madde kullanicilari ve fuhus yapmak isteyenlerin mekani haline geldi. Çevredeki esnaf ve bina sakinleri, iki kere imza topladiklarini ileri sürerek, çocuklarinin, ögrencilerin önünden geçtigi yer oldugunu belirterek biran önce yikilmasini istediklerini dile getirdi.

Mahalle sakini Kadriye Elaltunkara, buranin yikilmasini istediklerini, çok rahatsiz olduklarini söyledi.



Yapinin uyusturucu, fuhus, her seyin yasandigi yer oldugunu belirten Elaltunkara, “Rica ediyoruz, buranin bir anca önce yikilmasini bekliyoruz. Binamizin dibinde, hemen kapimizin önüdür. Çocuklarimiz rahat gelip gidemiyor. Biz, evimize rahat girip çikamiyoruz. Böcekler, fareler geliyor. Millet gelip içinde kötü isler yapiyor” dedi.

Esnaf Münir Anustekin ise, yapinin müstakil iki katli ev oldugunu kaydetti.



“Buranin yikilmasi için çevredeki bina sakinleri imza topladi”

Daha önce ögrenciler oturdugunu aktaran Anustekin, “5-6 senedir ögrenciler çikti, bos kaliyor. Sahibine de ulasamiyoruz. Burasi hirsizlarin eline girdi. Hirsizlarda kapi ve pençeleri söktüler. Torbacilar giriyor, burada fuhus yapiliyor onu duyduk. Buranin yikilmasi için çevredeki bina sakinleri imza topladi. Ilgilenen de yok. Geçen yine imza topladik. Gelen giden yok. Herkes buradan sikayetçi, biran önce yikilmasini istiyorlar” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA