Deprem Tarimi Da Vurdu, Mevsimlik Isçi Bulunamiyor

Kahramanmaras merkezli yasanan depremlerin ardindan Elazig’da çiftçiler mevsimlik isçi bulmakta zorlaniyor. Depremden dolayi isçilerin dagildigini aktaran çiftçiler, zorluk çektiklerini söyledi.

Deprem Tarimi Da Vurdu, Mevsimlik Isçi Bulunamiyor
Depremin ardindan Elazig ve Malatya’da basta olmak üzere Dogu ve Güney Dogu Anadolu’da mevsimlik isçilere ulasim zorlasti. Daha önce mevsimlik isçi bulmakta zorluk çekmeyen çiftçiler bu sene kimseye ulasamaz hale geldi. Baskil ilçesine bagli Bilalusagi köyünde tarim yapan çiftçiler de her sene oldugu gibi bu sene de mevsimlik isçi arayisina girdiklerini ancak yeterli sayida isçi bulamadiklarini ifade etti.

Hasat zamaninda ürünlerinin zarar görmemesi için mevsimlik isçilere ihtiyaç duyduklarini belirten çiftçiler, depremin etkileri nedeniyle Elazig ve Malatya’daki mevsimlik isçilere ulasmadiklarini dile getirdi. Çiftçiler, mevsimlik isçi eksikligi sonucunda hasat zamaninda ürünlerin toplanamamasina neden olacagini kaydetti.

"Isçi yok ama idare etmemiz de lazim"

Köyde 30 dönüm üzerinde biber ektiklerini aktaran çiftçilerden Muhlis Aydogdu, “Suanda 6-7 kisi günlük geliyor. Depremden ötürü isçi sikintisi yasiyoruz. Gruplar ortalama 30 kisi oluyordu ama bu sene dagildilar ve toplayamiyoruz. Yani esim gidip çadirlari tek tek geziyor ama isçi bulamiyor. 4-5 kisi geliyor, biz de onlara yardim ediyoruz. Isçi yok ama idare etmemiz de lazim. Çözümü yok, biz bunu bir sekilde idare edecegiz. Dogu illerinden yatili isçi getirmemiz gerekecek” dedi.

"15 kisi çalismasi gereken tarlada su anda sadece 5-6 kisi var"

Tarlada çalisan isçi kadinlardan Remziye Deger ise yaklasik 15 kisi çalismasi gereken tarlada su anda sadece 5-6 kisinin çalisabildigini belirterek, isçi yoklugundan dolayi zorluk çektiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA