Cumhurbaskani Erdogan'dan Büyük Mitingde Baskan Büyükkiliç'a Tesekkür

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Büyük Kayseri Mitingi’nde Kayserililere hitap etti. Kayseri’nin büyük mitingde 135 bin kisi ile rekor kirdigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Kayseri gibi yoldasi, kardesi olanin sirti yere gelmez” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Büyük Mitingde Baskan Büyükkiliç'a Tesekkür
14 Mayis Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi seçimleri öncesinde il il gezen Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, Büyük Kayseri Mitingi gerçeklestirdi. Kayserililerin yogun katilim gösterdigi Kayseri Cumhuriyet Meydani’ndaki Büyük Kayseri Mitingi’ne Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Yerel Yönetimler Baskani Mehmet Özhaseki, Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, bakanlar, bakan yardimcilari, milletvekilleri, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, AK Parti Kayseri Il Baskani Fatih Üzüm, AK Parti ilçe baskanlari, ilçe belediye baskanlari ve çok sayida vatandas katildi.

Cumhuriyet Meydani’nda Büyük Kayseri Mitingi’nde Kayserililere hitaplarini gerçeklestirmek üzere sahneye çikan Cumhurbaskani Erdogan, ‘Duyanlara duymayanlara, soranlara sormayanlara biz onu seviyoruz’ sarkisi ile Kayserilileri selamladi. Ilk olarak Kayseri’den yola çiktiklarini belirten Erdogan, “Buradan yola çiktik, masallah, Kayseri’yi çok seviyoruz. Su muhtesem katilim bir sey söylüyor. Gümbür gümbür 14 Mayis’a yürüyoruz. Kayseri, Erciyes gibi basi dik, gönlü yüce Kayseri’yi, âlimlerin, evliyalarin, sairlerin, sanatkârlarin topragini bereketlendirdigi Kayseri’yi, sanayinin, üretimin, turizmin, büyük hayallerin sehri Kayseri’yi, hepsinden öte 21 yildir bize yol arkadasligi yapan Kayseri’yi, bugün bir kez daha hasretle, hürmetle selamliyorum” dedi.

Konusmasinda ‘Kayseri gibi yoldasi, kardesi olanin evelallah sirti yere gelmez’ diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Buradan ilçeleri, mahalleleriyle birlikte tüm Kayseri’yi selamliyorum. 10 ay sonra Kayseri’yi bir kez daha görmenin bahtiyarligi içerisindeyim. Kayseri’yi görüp de gururlanmamak mümkün mü, sizlerin su sevdasini, su askini görüp de duygulanmamak mümkün mü? Kayseri gibi yoldasi, kardesi olanin evelallah sirti yere gelmez. Rabbim, sahsima sizlerle yol yürümeyi nasip ettigi için hamd ediyorum” diye konustu.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, asrin felaketi olarak nitelendirilen depremler sonrasi deprem bölgelerine destek veren Kayseri’ye ve Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a tesekkür ederek, sunlari söyledi;

“Rabbime bizlere, Kayseri’ye ve Kayserililere hizmet etme imkâni verdigi için hamd ediyorum. Allah sizleri nazarlardan, kem gözlerden korusun. Yola çikarken ilk mitingimizi Kayseri’de yapmistik, Kayseri ile yol arkadasligimiz farkli. Bu vesileyle 6 Subat depremlerini ve artçi sarsintilari yakindan hisseden Kayseri’ye geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Depremden sonra afetzedelerimizin en fazla göç ettigi illerin basinda geliyordu. Kayseri belediyemize çok tesekkür ediyorum. Zira deprem bölgesinde tüm ekibiyle Memduh Bey, büyük bir gayret ortaya koydu. Kayseri, yaklasik 50 bin depremzede kardesimize en güzel sekilde ev sahipligi yapti. Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte tüm belediyelerimizi tebrik ediyorum. Kahramanmaras’in kardes sehri olan Kayseri, bu zor günlerde komsusu Maras’in yaninda oldu, destek verdi. Asrin felaketini yasamis, 50 bini askin vatandasimizi topraga vermis olsak da devlet, millet el ele yaralarimizi sariyoruz.”

Büyük Kayseri Mitingi’ne 135 bin kisinin katildigina vurgu yapan Cumhurbaskani Erdogan, “Havalimanindan buraya gelene kadar yoldakiler hariç, suana kadar bu meydan bir rekor kirdi. 135 bin kisi bu alanda. 2002’den beri tüm mücadeleleri beraber verdik, zorluklarin üstesinden beraber geldik” seklinde konustu.

Kayserililerle kardeslik yemini eden Erdogan, “Kayseri, 14 Mayis’ta durmak yok, yola devam diyor muyuz? 14 Mayis’ta dogru adimlarla yola devam diyor muyuz? 14 Mayis’ta Türkiye Yüzyili hemen simdi diyor muyuz? Bunun için 14 Mayis’a kadar kapi kapi dolasiyor muyuz? Kardeslerim, her zaman bir sözüm var. Kale içeriden fethedilir. Kaleyi içerden fethedecek olan hanimlardir, ben size inaniyorum. PKK’ya, bu dagdakilere gereken cevabi veriyor muyuz? 14 Mayis demokrasi sölenimiz simdiden hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

“Sehrimize 83 milyar lirayi askin yatirim yaptik”

Kayseri’ye 21 yilda 82 milyar TL’yi askin yatirim yaptiklarini vurgulayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kayseri’ye yapilan ve yapilacak olan yatirimlari söyle siraladi:

“Kayseri’nin her zaman oldugu gibi milli ve yerli durusunu 14 Mayis’ta da Allah’in izniyle yapacaktir. Kayseri bizim lokomotif sehirlerimizden biridir. Kayseri ne kadar güçlü, müreffeh olursa Türkiye de o derece güçlü ve müreffeh olur. Bu anlayisla son 21 yilda sehrimize 83 milyar lirayi askin yatirim yaptik. Egitimde, sporda, sosyal yardimlarda, saglikta sehrimize çag atlattik. Insa ettigimiz Kayseri Sehir Hastanemiz sadece ilimiz için degil, bölgemiz için de önemli bir eser oldu. TOKI, 18 bin 836 Kayseri’de olmak üzere Türkiye genelinde 1,2 milyon konut insat etti. Kayseri’de 2 bin 71 konutun yapimi sürüyor. Simdi de ilk evim ile 4 bin 585 yeni konut yapiyor, ilk isyerim ile 214 is yeri insa ediyor, ilk arsam ile altyapisi hazir, 25 bin arsa veriyoruz. Sehrimizde riskli 4 bin 600 bagimsiz bölümün dönüsünü gerçeklestirdik. Kayseri’de 4 millet bahçemizden 2’sinin yapimi, 2’sinin projelendirme çalismalari devam ediyor. Ulastirmada 83 kilometreden devraldigimiz bölünmüs yol uzunlugunu, 652 kilometreye çikardik. Insasi devam eden yollarimizin bir kismini bu sene, bir kismini da seneye tamamliyoruz. Kapadokya turizmine katki saglayacak Ürgüp-Soganli yolunu yatirim programina aldik, ihalesine çikip, çalismalara baslatacagiz. Demiryollarinda Kayseri’yi Yerköy üzerinden Ankara-Sivas Yüksek Hizli Tren hattina bagliyoruz. Kayseri Bogazköprü Lojistik Merkez Projemizin birinci etabi tamamlandi, ikinci etabin yapimina basladik, insallah seneye onu da tamamliyoruz. Kayseri havalimanina yeni bir iç ve dis hatlar terminal binasi ve apron yapiyoruz, insasini bu yil içerisinde tamamlayip, açmayi planliyoruz. Tarim ve ormanda 3 bin dekar araziyi sulayacak, Develi-Köseler baraji ile Sariz- Fettahdede baraji insasi sürüyor. Sanayi ve teknolojide 2 teknopark, 17 arastirma ve gelistirme, tasarim merkezi kurduk, yeni organize sanayi bölgesi de kuracagiz. Enerjide Fealhiye, Özvatan, Pinarbasi ve Sariz’a dogalgaz arzi saglamayi planliyoruz. Kayseri’yi her alanda ileriye tasimak bizim asli görevimiz ve bunu sürdürecegiz.”

14 Mayis seçimlerinin çok önemli olduguna isaret eden Erdogan, bu seçimde Kayseri’den yeni bir müjde, yeni bir rekor bekledigini sözlerine ekledi. Konusmalarin ardindan AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki, son aylarda partiye 50 kisinin katildigini söyleyerek, partiye yeni katilim saglayan kisiler oldugunu belirtirken, Cumhurbaskani Erdogan da, yeni partililere rozetlerini takti.
Kaynak: İHA