Karaman'da Kayip Kadindan 2 Gündür Haber Alinamiyor

Karaman’in Ermenek ilçesine bagli Güneyyurt beldesinde yasayan 52 yasindaki kadindan 2 gündür haber alinamiyor. Kadinin son görüntüsü kayboldugu gece evinin yakinindaki bakkal dükkaninin güvenlik kamerasina yansidi.

Karaman'da Kayip Kadindan 2 Gündür Haber Alinamiyor
Iki gündür kendisinden haber alinamayan ve her yerde aranan Esmi Akinci’nin bulunabilmesi için jandarma havadan ve karadan arama çalismalari baslatirken, aramaya AFAD ve belde halki da destek verdi. Yapilan tüm aramalara ragmen 52 yasindaki kadindan on saniyelik güvenlik kamerasi görüntüsü haricinde herhangi bir iz bulunamadi. Mahalle bakkalinin güvenlik kamerasina yansiyan görüntülerde, Akinci’nin gece saatlerinde tek basina bakkalin önünden geçip gittigi görülüyor.

Esmi Akinci’nin birlikte yasadigi 75 yasindaki annesi Dursun Akinci, “Gece eve geldik sobamizi yaktik, yatagimizi açtik. ‘Ahir kapisini kilitledik mi’ dedi.

Gitti bakti geldi. Ben de yataga uzanmistim, uyumusum. O da yatagin içinde oturuyordu. Uyandigimda isik sönük, yerine yatti diye düsündüm. Erkenden saat 5 gibi kalktim, yatakta yok. Çagirdim Esmi diye cevap yok. Gidis o gidis oldu. Bunun hiçbir seyi yok. Kimseye açik bir insan degil, biri ile konusmaz. 50 senedir bir aradayiz. Yeriz içeriz, isimiz olursa yapariz. Bugüne kadar hiçbir seyini duymadim" dedi.



“Oraya, buraya bakiyorlar hiçbir iz, hiçbir bilgi yok”

Esimi Akinci’nin teyzesinin kizi Saadet Akçay da, “Kayboldugu gün ikindiye kadar yufka yapmislar komsulara, sonra da annemlere gelmisler. ‘Bugün aksam burada yemek yiyelim’ demisler. Kayinvalidem, abimin esi ve annem beraber yemegi yemisler. Aksam 10’a kadar orada oturmuslar. Eve gelmisler, sobalarini yakmislar, yatma saati gece 12.00’yi falan bulmus. ’Ben hazirlandim yattim’ dedi teyzem. Sabah 4-5 gibi uyanmis, lavaboya gittigini zannetmis, biraz beklemis, mutfaga bakmis, disariya bakmis yok. Benim kaynanamin evi yakin, onun yanina gitmis. Bunlar zaten telefon kullanmiyorlar, bilmiyorlar kullanmasini. Okur yazarliklari yok. Oraya, buraya bakiyorlar hiçbir iz, hiçbir bilgi yok. Bugün 2 gün oldu. Gece yarisi saat 01.20 siralarinda bakkalin kamerasindan sokakta yürüyerek geçtigi görünüyor. Onun harici hiçbir iz, hiçbir delil yok" diye konustu.

Kayip Esmi Akinci’yi arama çalismalarinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA