Hakkari'de Is Sagligi Ve Güvenligi Etkinligi

Hakkari Il Milli Egitim Müdürlügü, Is Sagligi ve Güvenligi haftasi nedeniyle etkinlik düzenledi.

Hakkari'de Is Sagligi Ve Güvenligi Etkinligi
Etkinlikte konusan Hakkari Il Milli Egitim Müdürü Bilal Gür, dünyada is güvenligine dikkat çekmek ve kaza risklerini en aza indirmek maksadiyla her yil 4-10 Mayis tarihlerinin ‘Dünya Is Güvenligi Haftasi’ olarak kutlandigini ifade etti.

Egitim camiasi olarak ögrencilerin saglikli bir ortamda egitim alabilmelerini saglamak amaciyla çalismalarini araliksiz sürdürdüklerinin belirten Gür, “Is sagligi ve güvenligi konusunda, çalisanlarin farkindaliginin artirilmasi gerekiyor. Bunun için sürekliligi saglamanin en önemli yolu egitimdir. Nitekim Millî Egitim Bakanligimiz, is sagligi ve güvenligini müfredatin içine, okul içi süreçlere ve bütün egitim-ögretim boyutlarina entegre etmeyi hedeflemis ve is sagligi ve güvenligi kavram ve kurallarini okul öncesinden baslayarak her kademedeki egitim-ögretim faaliyetlerinde yer verebilmeyi ve bütün çocuklarimizin ´önce sagligim ve güvenligim´ demesi gerektiginin altini çizmistir” dedi.

Okullarin saglik ve güvenlik sartlarini gelistirmek amaciyla is güvenligi, periyodik kontrol uzmanlari ile ilk yardim ve arama kurtarma egitmenlerinin görevlendirildigini ve okullarda düzenli olarak tüm tehlikeli tesis ve tesisatlarin uzmanlarca denetlendigini anlatan Müdür Gür, ”Müdürlügümüz bünyesinde; Is Yeri Saglik ve Güvenlik Birimi, Isyeri Hekimligi, Okul Sagligi, Özel Güvenlik Hizmetleri birimleri olusturularak, ‘Ilk Yardim, Arama- Kurtarma, Temel ISG ve Yangin’ egitimleri es zamanli olarak veriliyor. Böylece, meslek hayatinin gelecek aktörlerini ve ögretmenlerimizi, çagin gereklerine uygun olarak is sagligi ve güvenligi kültürüyle de donatmis olacagiz” ifadelerini kullandi.

Konusmalarin ardindan Müdür Gür tarafindan etkinlige katilan ögrencilere çesitli hediyeler verildi.

Kaynak: İHA