53 Ülkeden 115 Sanatçinin Resimleri Nigde'de Sergilendi

Nigde’de 53 ülkeden 115 sanatçinin resimlerinin yer aldigi ’Sanat Sarsintisi-11’ adli uluslararasi serginin açilisi yapildi.

53 Ülkeden 115 Sanatçinin Resimleri Nigde'de Sergilendi
53 ülkeden 115 sanatçinin resimlerinin yer aldigi ’Sanat Sarsintisi-11’ adli sergi, Nigde Belediyesinin destegiyle ressam Safa Büte öncülügünde Belediye Sanat Galerisi’nde açildi. Serginin açilisinda konusan Nigde Vali Yardimcisi Resul Özdemir, Nigde’nin kültürel anlamda gelismesine vesile oldugu için Safa Büte’ye tesekkür etti.

Belediye Baskani Emrah Özdemir de geçmis yillara nazaran hem katilimci ülke sayisi hem de eser sayisinin arttigina dikkati çekti. Kentin sanat hayatina gösterdigi katkidan dolayi Büte’ye tesekkür eden Özdemir, "Dünyaya global bir bakis açisiyla sahip çikilmasi gerektiginin önemine vurgu yapilacak olan sergimiz, katilimci ülke sayisinin fazlaligi ve farkliligi bakimindan da bir rekora imza açacak. Bu anlamda sergimize olan ilginin her geçen yil artiyor olmasindan da memnuniyet duyuyoruz. Nigde’nin sosyal, kültürel ve sanatla ilgili açidan daha çok gelismesi için çaba gösteriyoruz. Bu tür etkinliklere de özel önem veriyoruz. Katiliminizdan dolayi hepinize tesekkür ediyorum. Serginin hayirli ve ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

115 sanatçinin 143 eserinden olusan sergi, 15 Mayis’a kadar açik kalacak. Açilisa AK Parti Nigde Milletvekili Yavuz Ergun, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, ressam Safa Büte, ögrenciler ve sanatseverler katildi.

Kaynak: İHA