Okullari Hasar Gören Özel Ögrenciler Çadirlarda Egitimini Sürdürüyor

Osmaniye’de depremlerde okul binalari hasar gören Engelsiz Yasam Merkezi ve Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi ögrencileri, egitimlerini bahçeye kurulan çadirlarda sürdürüyor. Özel ögrenciler, ders disinda kalan zamanlarinda ise bahçede ögretmenleri ile birlikte oyunlar oynayip afeti unutmaya çalisiyor.

Okullari Hasar Gören Özel Ögrenciler Çadirlarda Egitimini Sürdürüyor
Kahramanmaras merkezli 6 Subat’ta yasanan depremlerden etkilenen iller arasindaki Osmaniye’de yaralar sarilmaya devam ediyor. Yasanan yikici depremlerden Esenevler Mahallesi’nde bulunan Osmaniye Engelsiz Yasam Merkezi ve Özel Egitim ve Rehabilitasyon Merkezi de etkilendi. Yapilan incelemede orta hasarli oldugu belirlenen binada egitime son verilirken, okulun bahçesine özel ögrenciler için çadirlar kuruldu. Her ögretmen kendi sinifini bir çadira tasiyarak egitimlerini sürdürmeye basladi.

Özel ögrenciler, ayrica bahçede ögretmenleri ile birlikte farkli etkinlikler yaparak, oyunlar oynayarak afetin olumsuz etkilerini unutmaya çalisiyor.

Okulda ögrenciler ve velilere danismanlik yapan psikolog Amine Türkmenoglu, “Depremden sonra okulumuz orta hasarli hale geldi. O yüzden biz de bahçemize çadirlar kurduk ve her ögretmen kendi sinifini bir çadira tasidi. Böylelikle öncesinde nasil yapiyorsak sonrasinda da düzenimizi devam ettirmeye çalistik. Uyum sürecimiz daha çok kolaylassin diye bu sekilde ilerledik” dedi.

Okul öncesi ögretmeni Elif Yalçin ise, “Bizler biliyoruz ki bir okul sadece çatisi olan bir yerden ibaret degildir. Okul her yerdir. Biz bugün çocuklari eglendirmek için burada toplandik. Biliyoruz ki bir çocuk gülerse tüm dünya güler” diye konustu.

Kaynak: İHA