Kakava Atesi Yerli Ve Yabanci On Binlerce Kisinin Katilimiyla Yakildi

Edirne’de her yil 5-6 Mayis tarihlerinde düzenlenen Kakava Hidirellez Senlikleri, yurt içi ve yurt disindan on binlerce turistin katilimiyla dev atesin yakilmasiyla basladi.

Kakava Atesi Yerli Ve Yabanci On Binlerce Kisinin Katilimiyla Yakildi
Türkiye’nin çesitli illerinden ve Yunanistan ile Bulgaristan basta olmak üzere birçok ülkeden Edirne’ye gelen on binlerce ziyaretçi, Kakava atesinin yakilmasina saatler kala atesin yakilacagi Sarayiçi’ne akin etti. Edirne’ye gelen ziyaretçilerin, 9/8 Roman havalari esliginde saatlerce süren eglenceleri ortaya birbirinden renkli görüntüler çikardi. Roman vatandaslarin giydigi rengarenk kiyafetler ilgi odagi oldu. Müzigin ritmine kendilerini kaptiran vatandaslar gönüllerince eglendi. Edirne Valisi Kürsat Kirbiyik, Edirne Belediye Baskani Recep Gürkan ve protokol üyelerinin, hazirlanan dev atesi yakmasiyla baslayan senliklerde baharin gelisi doyasiya kutlandi. Senlikler gün agarincaya kadar çesitli eglencelerle devam edecek.

Edirne’nin hareketlendigini söyleyen Neslihan Tanir, her sene gelmeye çalistiklarini ve çok kalabalik oldugunu belirtti.

Annesi ile birlikte senlige gelen Öykü Tanir da çok eglendigini belirtti.



"10 yildir her sene geliyoruz"

Bursa’dan gelen Aysegül Bulus, "10 senedir buraya özel kiyafetlerimizle geliyoruz. Her sene çok mutlu oluyoruz. Bizi çok seviyorlar, herkes tarafindan biliniyoruz" dedi.



"Bu yil da çok mutlu olduk"

10 yildir Bursa’dan geldiklerini söyleyen Figen Ekiz, "Her yil oldugu gibi bu yil da çok mutlu olduklarini ve 2 gün burada kalacaklarini aktardi.

"Çok eglendik"

Festivallerin o ilin kültürel yansimasi oldugunu ve yasatilmasi gerektigini söyleyen Sibel Kaya, çok eglendiklerini, oynayip atesten atladiklarini ve dilekler dilediklerini belirtti.

Kaynak: İHA