Anadolu Mahallesi Camii Ve Çevresi Yenileniyor

Isparta Belediyesi sehirdeki camilerin avlulari, tuvaletleri, sadirvanlarini yenilemeye devam ediyor.

Anadolu Mahallesi Camii Ve Çevresi Yenileniyor
Isparta Belediyesi tarafindan Anadolu Mahallesi Camiinde de çalismalar basliyor. Çalismalarda cami tuvaletinde bakim onarim yapilacak, avlusunun zemin dösemeleri yenilenecek, ayrica caminin dis duvarlari da kaldirilarak önündeki yesil alanla birlikte yeniden ele alinacak, peyzaj düzenlemeleri, aydinlatmalar gerçeklestirilecek, kamelyalar konacak.

Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen Anadolu Mahallesi Camiinde gençler ve vatandaslarla bir araya gelerek, yapilacak olan düzenlemelere iliskin karsilikli fikir alisverisinde bulundu.

Cami avlusunun mevcut taslarinin deforme oldugunu ve yerine yeni renkli tas kaplamalarin yapilacagini aktaran Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, çiçekliklerin yenilecegini, cami duvarinin da kaldirilarak önündeki yesil alanla birlestirilerek güzel bir düzenleme yapilacagini söyledi.

Basdegirmen, “Çocuklarimiz bahçe ve cami avlumuza girsinler burada oynasinlar. Burada gençlerimizi görünce mutlu oldum. Cami tuvaletinde de yenileme çalismasi yapacagiz. Camimizi çevresiyle birlikte bütün bir sekilde ele alacagiz, yenileyecegiz. Cami oluklarini tamir ederek, camimizi daha güzel bir sekle getirecegiz” dedi.

Isparta’nin 44 mahallesinde 136 caminin bulundugunu belirten Basdegirmen, bu camilerin içerisinde tuvaletlerinin kullanilamayacak kötü durumda çok yerin oldugunu aktardi. Su ana kadar camilerin 80’inde eksikliklerin giderildigini ve yenileme çalismalarinin tamamlandigini dile getiren Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen, “Camilerimizin temizlenmesi için yeni ekipler kurduk. Halilari da en iyi sekilde yikayabilen tam otomatik bir araç aldik. Camilerimizin halilari, ayakkabiliklari, camlari, avlulari dahil periyodik olarak ekiplerimiz temizliklerini yapiyorlar. Camilerimizin avlularini yenilerken, kaldirilmasi gereken duvarlari kaldiriyoruz. Anadolu Mahallesi Camii için de yaptigimiz degerlendirmelerde tuvaletin çatisi ve göçme yapan bölgelerin tamirati ile yenileme çalismalarini yapacagiz. Camimizin duvarini kaldirip, dis yesil alanla da birlestirince çocuklarimiz buralara gelecekler, oynayacaklar. Çocuklarimiza destek olacagiz, onlarin buralarda mutlu zaman geçirmelerini saglayacagiz. Avlu yer dösemelerini de isikli yapacagiz, aksamlari da sohbet edilebilecek bir hale getirecegiz. Kamelya koyacagiz” seklinde konustu.

Vatandaslar da yapilacak olan çalismalardan dolayi Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen’e tesekkürlerini ilettiler.
Kaynak: İHA