Talas'in Ögrencileri 'Sehri Taniyor'

Talas Belediyesi, kirsal mahallelerde yasayan ortaokul 8. Sinif ögrencilerine yönelik ‘Sehrimizi Taniyoruz’ programi baslatti. Toplam 8 kirsal mahallede yasayan yaklasik 250 ögrencinin katilacagi programin baslangici Alaybeyli Mahallesi Sehit Yüksel Turgut Ortaokulu, Sakaltutan Mahallesi Yeni Ufuklar Ortaokulu ve Zincidere Mahallesi Abdullah Aktan Ortaokulu ile yapildi.

Talas'in Ögrencileri 'Sehri Taniyor'
Bünyesinde ortaokul bulunduran mahallelerin katilacagi programda, ögrenciler Büyüksehir Belediyesi Hayvanat Bahçesinden baslayarak Mazakaland eglence merkezi ve Bilim Merkezi’ni geziyor.

Hem geziyor hem ögreniyorlar

Hayvanat bahçesinde sürüngenlerden maymuna, kanatli hayvanlardan, yirtici hayvan türlerine kadar birçok hayvani yakindan görerek onlar hakkinda yeni bilgiler edinen ögrenciler, Mazakaland eglence merkezinde de çarpisan arabalar, dönme dolap gibi aktivitelerle keyifli vakit geçiriyor.

Gezinin son duragi olan Büyüksehir Belediyesi Bilim Merkezi’ni ziyaret eden çocuklar burada çesitli kimya ve fizik deneylerinin yani sira bazi bilimsel konularda genis bilgi sahibi oldu. Ayrica bilim merkezi içindeki arkeolojik bölümde dinozorlara dair bilgiler edinen çocuklar, Planetaryum’da uzay ve evrende dair film ile geziyi noktalandiriyor.

“Çok faydali bir gezi oldu”

Program sonunda düsüncelerini paylasan Yeni Ufuklar Ortaokulu Müdürü Ismail Kiliç, gezinin çok faydali oldugunu belirterek sunlari söyledi: “Ögrencilerimizi buraya Talas Belediyesi araciligiyla getirdik, güzel eglenceli bir tur oldu. Ögrencilerimize önemli bilgiler katti. Buradan Talas Belediyesi’ne ve Belediye Baskani Mustafa Yalçin Bey’e tesekkür ediyorum.”

Sehit Yüksel Turgut Ortaokulu Ögretmenlerinden Fatma Erciyes de memnuniyetini ifade ederek, Baskan Yalçin’a tesekkürlerini iletti. Programla ilgili konusan Abdullah Aktan Ortaokulu ögretmenlerinden Sinan Yapa çok verimli bir etkinlik düzenlendigine dikkat çekerek, Baskan Yalçin’a tesekkür etti.

Programda eglendikleri ve mutluluklari gözlerinden okunan çocuklar da, “Mükemmel, her sey çok güzel” sözleriyle memnuniyetlerini belirtirken “Tesekkürler Baskan Amca” demeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA