Rusya Açiklamasi 'Ukrayna Donanmasina Ait Son Savas Gemisi Imha Edildi'

Rusya Savunma Bakanligi, Ukrayna donanmasinin son savas gemisi olarak bilinen çikarma gemisi Yuri Olefirenko’nun imha edildigini duyurdu.

Rusya’nin Ukrayna’ya saldirilari sürüyor. Rusya Savunma Bakanligi Sözcüsü Igor Konasenkov Rus ordusunun faaliyetlerine yönelik yaptigi açiklamada, Kupyansk, Krasno-Limansky, Donetsk, Luhansk, Maryinsky, Herson ve Zaporijya sehirlerinde Ukrayna ordusunun agir kayiplar verdigini belirtti.

Saldirilarda Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin son savas gemisi olan Yuri Olefirenko’nun imha edildigini duyuran Konasenkov, "29 Mayis’ta Odessa Limani’ndaki askeri gemilerin baglanma noktasinin yüksek hassasiyetli bir füze ile vurulmasi sonucu Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin son gemisi olan Yuri Olefirenko imha edildi" ifadelerini kullandi.

Konasenkov, Ukrayna’nin Rus ordusuna insansiz hava araçlariyla saldiri girisimlerini de sürdürdügünü de vurgulayarak, "Ayrica Luhansk’a bagli Verkhnekamenka, Zaliman ve Donetsk’e bagli Pokrovskoe, Staromayorskoe yerlesim alanlarinda 11 adet insansiz hava araci imha edildi" dedi.

Konasenkov ayrica, savasin basindan bu yana Ukrayna ordusuna ait toplam 429 savas uçagi, 235 helikopter, 4 bin 490 IHA, 424 uçaksavar füze sistemi, 9 bin 345 tank ve çesitli zirhli araç, bin 103 çoklu roketatar sistemi, 4 bin 946 otobüs ve havan topu, 10 bin 574 özel askeri aracin imha edildigini söyledi.

Kaynak: İHA