Raketi Alan Batmanlilar Tenis Turnuvasinda Kapisti

Batman’da özel sektör tarafindan düzenlenen ve bir hafta sürecek olan Soft Cup Tenis Turnuvasi’na yüzlerce kisi katildi.

Raketi Alan Batmanlilar Tenis Turnuvasinda Kapisti
Batman’da özel sektör girisimiyle tenis tutkunlari için bir hafta sürecek tenis turnuvasi düzenlendi.

Turnuvaya Batman, Diyarbakir, Siirt ve Mardin illerden olmak üzere toplamda 217 sporcu katildi.

Farkli yas ve mesleklerden birçok tenis severin katildigi turnuvaya yogun ilgi gösteriliyor.

Batman’da tenis kültürünün gelistigini belirten turnuva ana sponsoru Cemal Kaya, “Amacimiz öncelikle spora destek olmaktir. Bizde ailece çocuklarimizla beraber tenis oynardik. Tenise böyle bir rehavetin oldugunu görünce biz özel sektör olarak sponsor olup sporculari birlestirme anlaminda bir turnuva düzenledik. Bence gayet eglenceli ve güzel geçiyor. 200’den fazla sporcu kaydi var erkek, kadin, gençler ve minikler kategorisi olarak. Baska illerden Diyarbakir’dan, Siirt’ten, Mardin’den de katilim saglamak isteyen çoktu. Burada tenis kültürü baya gelismis ve tenis kortlarinin olmasi büyük avantajdi bizim için. Biz bir süreden sonra kayitlari durdurmak zorunda kaldik çünkü çok fazla katilim saglandi, neredeyse ulusal bir turnuvaya dönmek üzereydik. Ilk elemelerimiz yapildi, birçok aile ve çocuklari burada. Çok keyifli bir ortam var. Ayni zamanda misafirlerimiz maçi izlerken kahvesini çayini yudumlayabiliyor. Insanlarin bu alanda yogunlasmasi ve tenise gereken önemi vermesi için bir katki sunduysak ne mutlu bize. Önümüzdeki yil bölgesel belki de ulusal çapta yeniden turnuva düzenleyebiliriz” dedi.



“En önemli amaç uluslararasi ambiyansta tenis oynatmak”

Düzenlenen turnuvada tenisçilere uluslararasi bir ambiyans yasatmak istediklerini söyleyen turnuva koordinatörü Ali Bedük, “Öncelikle bizim ilk amacimiz biz yereldeki tenisçilerimize uluslararasi düzeyde bir atmosfer saglayarak onlarin bu atmosferde tenis oynayabileceklerini onlara göstermek. Biz onlarin mutlu olmalarini, bu organizasyon sayesinde kendilerini degerli hissetmelerini amaçladik ve öyle görünüyor ki amacimiza da ulastik. Organizasyonu yerelde düsündük ama çevre illerdeki tenisçilerimizin basvurulariyla bu sayi 217’yi asti. Açilisimizi yaptik ve 4 Haziran tarihinde de final ve kupa merasimi ile turnuvamizi sonlandiracagiz. Bu turnuvanin en önemli amaci buradaki bölge tenisçilerine uluslararasi ambiyansta tenis oynatmak” diye konustu.



“Batman’a karsi ön yargim kirildi”

Batman’da sosyal aktiviteler konusunda ön yargilarinin oldugunu ve bunun kirildigini belirten Ingilizce Ögretmeni Muazzez Güven, “Ben tenis oynamaya yeni basladim ama benim için çok tutkulu bir spor haline geldi. Çok fazla tecrübem yok, 2-3 aylik bir tecrübem var. Maçlarda bulunmak, Batman’da böyle sosyal imkânlarin olmasi, tesislerin olmasi ve maçlarin olmasi benim için çok olumlu etkileri oldu. Ben normalde burali degilim. Buraya gelirken sosyal aktiviteler ve sosyallesme açisindan ön yargilarim vardi. Ama simdi iyi ki buradayim, iyi ki tenise basladim, iyi ki böyle bir yarisin içerisindeyim diyorum. Hazirlayan emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Ön yargim kirildi diyebilirim. Ben İçelliyim ve buraya gelirken böyle imkân olabilecegi, böyle sosyal aktivitelerin olabilecegi aklimin ucundan geçmezdi ama buraya gelince de sanki Batman’da degilmisim gibi geldi” seklinde konustu.



“Bu kadar gelismis bir sehirle karsilasabilecegimi düsünmedim”

Batman’a gelmeden önce bu kadar gelismis bir sehir olabilecegini düsünmedigini söyleyen Ingilizce Ögretmeni Ümmü Gülsün Tufan sunlari söyledi:

“Bu Batman için çok güzel bir firsat. Böyle bir firsat bana sunuldugu için çok memnun çokta mutluyum açikçasi çünkü çok güzel bir etkinlik. Ben zaten çalismalar için geliyorum, turnuvalarin olmasi da ayri bir güzellik katiyor. Farkli bir hava, farkli bir atmosfer ben memnunum ve bunlarin da artarak devam etmesini diliyorum. Ben 6 yildir Batman’dayim. Afyonluyum, Afyon’dan geliyorum. Hiçbir ön yargiyla gelmedim ama bu kadar da gelismis bir sehirle karsilasabilecegimi düsünmedim. Çünkü algi biraz düsük oluyor, nasil bir sehir olabilir ki kafasi oluyor. Bende o yoktu ama bekledigimden daha iyi bir yer. Tenisin olmasi ayri bir güzellik. Ben memnunum ve Batman’in daha fazla etkinlik yaparak kendini gelistirmesine ön ayak olmak isterim. Benim birçok Batmanli arkadasim var ama böyle bir tesisten haberleri yok. Daha fazla turnuva düzenlenebilir, duyurular yapilabilir, fotograflar billboardlar da yayinlanabilir. En azindan insanlar bunu bilincinde olsun ki gelebilsinler.”

“Sosyal aktivite olarak bu tür etkinliklerin olmasini destekliyoruz”

Batman’da düzenlenen her türlü sosyal aktiviteyi destekleyeceklerini aktaran eczaci Merve Ayhan, “Batman’da düzenlenen bu tenis turnuvasi için oldukça heyecanliyiz. Öncelikle sehrimizde böyle bir etkinligin yapilmasi bir kadin olarak beni çok mutlu etti. Birçok meslekten birçok arkadaslarla buradayiz ve bizi birlestiren güzel bir tenis turnuvasi oluyor. Sosyal aktivite olarak bu tür etkinliklerin olmasini destekliyoruz ve bunun her sene yapilacak sekilde geleneklestirilmesini bekliyoruz. Sosyal anlamda Batman’da herhangi bir spor dalinda bir etkinlik yapildigi zaman çok talep oluyor. Çünkü Batman halki buna aç. Etkinlik az olmasi da bizi sosyal anlamda engelliyor. Bir etkinlik oldugu zaman katilim oldukça yüksek oluyor ve herkes basindan sonuna kadar katilim sagliyor. Umarim geleneksel bir hale gelir ve her sene katilim saglariz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA