Ordu'nun Yerli Tekneleri Denizlerde

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafindan denizden daha fazla yararlanma ve denizcilige yönelik faaliyetlerin arttirilmasi amaciyla baslatilan çalismalar artarak devam ediyor. Yelken, kano gibi su sporlarini baslatan, Sehit Temel Simsir Gemisi ile Kuzey Yildizi teknelerini sehir deniz turizmine kazandiran Baskan Güler, Ordu’da unutulmaya yüz tutan tekne üretimini de canlandirdi.

Ordu'nun Yerli Tekneleri Denizlerde


Tasarim ve üretimi: Made In Ordu

Tasarim, üretim ve satisi Ordu Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Oryaz tarafindan gerçeklestirilen tekneler için Fatsa’da kurulan fiber-kompozit üretim merkezinde Ordu’nun yerli tekneleri profesyonel ekip tarafindan imal ediliyor. Teknenin baslangicindan denize indirilisine kadar imalatin tüm asamalari özel bir ekip tarafindan gerçeklestiriliyor. 2021 yilinda üretimine baslanan tekne imalatinda tasarimi mühendisler tarafindan yapilan model tekneler, uzman ustalar tarafindan imal ediliyor.

Ilk asamada iki model ile baslayan çalismalarda üretimi artiran Büyüksehir Belediyesi gelinen noktada nostalji kayiklarindan balikçi teknelerine çesit çesit tekne üretimi yapiyor.

Ordu tekneleri Ege Denizi’nde

Çesitli sehirlerden gelen siparislere dayali imalatin yapildigi merkezde insa edilen tekneler Türkiye geneline pazarlaniyor. Ordu’da üretimi yapilan teknelerden birisinin satisi geçtigimiz günlerde tatil beldesi Marmaris’e yapildi. Ordu’nun yerli teknesi böylelikle Ege sularinda turizm faaliyetini sürdürecek.

Yeni is sahasi doguyor

Tekne üretim çalismalari ile deniz ve denizcilik faaliyetlerinin canlanmasinin yani sira yeni bir is sahasi dogan Ordu’da istihdama önemli ölçüde katki sunmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA