Manisa'nin Ilk Köy Yasam Merkezinde Kur'an-I Kerim Söleni

Sehzadeler ilçesi Hamzabeyli Mahallesi’nde 15 yil atil halde bulunduktan sonra Sehzadeler Belediyesi’nin katkilariyla Manisa’nin ilk köy yasam merkezine dönüstürülen ilkokul binasinda, Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi tarafindan verilen Kur’an kursunda yilsonu etkinligi gerçeklestirildi.

Manisa'nin Ilk Köy Yasam Merkezinde Kur'an-I Kerim Söleni
Köy Yasam Merkezi bahçesinde gerçeklestirilen törene Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara, Sehzadeler Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Kavas, Ilçe Milli Egitim Müdürü Bayram Isik, Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Ilyas Kayaokay ve müdür yardimcilari Orhan Çelik, Mustafa Tire ve Meral Çetinkaya ile Hamzabeyli Mahalle Muhtari Sami Türk ile kursiyerler ve davetliler katildi.

Törende konusan Sehzadeler Halk Egitimi Merkezi Müdürü Kayaokay, merkezde açilan kurslara katilan kadinlarin bos zamanlarini en iyi sekilde degerlendirdiklerini kaydetti.

Kayaokay, “Merkezimizde ’Yetiskinler için Kurani Kerim Elif Ba okuma’, ‘Yetiskinler Kurani kerim tecvidli okuma’, ‘Yetiskinler için Kurani dogru anlama ve tanima’ ve ‘Degerlerime sahip çikiyorum’ seklinde kurslar açildi. Yaslari 23 ile 75 arasinda olan yaklasik 160 kursiyere, açilan 12 ayri kursta günde 8 saat egitim verilerek, tüm kursiyerler Kur’an’i Kerim’i okumayi ögrendi. Kurani bilenler ise tamamen tecvidsiz okuyup egitim süresince tecvidli pekistirerek ezberlerde ilerleme kaydetti” dedi.

Sehzadeler Kaymakami Cemal Hüsnü Çaykara ise, “Halk Egitim Merkezi ile her alanda çalismaya aliskiniz ama genel itibari ile baktigimizda genç kursiyerleri hem yasli kursiyerleri görüyoruz. Bu kursumuzda Kurani Kerim’i okumaya anlamaya ve dinimizin gereklerini anlatmaya çalismalari bizleri mutlu etti. Emekleri ve gayretleri için Halk Egitim Merkezi müdür ve camiasina, muhtarimiza, ögretmen ve kursiyerlerimize sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan kursiyerler tarafindan Kur’an-i Kerim tilaveti ve meali, Yil içerisinde ezberlenen sürelerden Duha, Insirah ve Tin suresi okundu ve ardindan mealleri açiklandi.

Yine kursiyerler tarafindan iki namaz arasindaki fark, kursiyerler tarafindan tiyatro seklinde gösterilirken, etkinlik, ögrencilerin okudugu ilahiler ve yil içinde okuduklari 50 adet hatmin toplama duasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA