Kanada'da Okul Gezisi Sirasinda Çocuklar 5 Metre Yükseklikten Düstü Açiklamasi 17 Yarali

Kanada’da okul gezisi sirasinda yaklasik 5 metre yüksekligindeki bir yapidan düsen 16’si çocuk toplam 17 kisi yaralandi.

Kanada’nin Manitoba eyaletinde yer alan Winnipeg kentinde yer alan Whittier Park’a düzenlene okul gezisi sirasinda çok sayida ögrenci yüksekten düserek yaralandi. St. John’s-Ravenscourt Okulu ögrencilerinden olusan bir grubun, tarihi Fort Gibraltar’i ziyaretleri sirasinda yaklasik 5 metre yüksekligindeki bir yapidan düstügü ve 16’si çocuk toplam 17 kisinin yaralandigi aktarildi.

Winnipeg Çocuk Hastanesi’nden Dr. Karen Gripp yaptigi açiklamada, çocuklarin 10 ila 11 yaslari arasinda oldugunu ve hayati tehlikesi olmayan yaralar aldiklarini söyledi.

Gripp, bir hastanin gözlem için hastanede tutuldugunu, digerlerinin ise bugün taburcu edildigini veya taburcu edilecegini açikladi.

Yetkililer, çocuklarin nasil düstügüne dair henüz net bilgi olmadigini ifade etti.

Manitoba Basbakani Heather Stefanson, "Düsüncelerimiz, bugün Fort Gibraltar’da meydana gelen korkunç kazadan etkilenen St. John’s Ravenscourt’un tüm ögrencileri, ögretmenleri ve aileleriyle birliktedir" dedi.

Kaynak: İHA