Is Dünyasindan 'Ekonomiye Odaklanalim' Çagrisi

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Mehmet Yilmaz, seçim sonuçlarinin tüm ülkeye hayirli olmasini dileyerek, artik ekonomiye odaklanilmasi çagrisinda bulundu.

Is Dünyasindan 'Ekonomiye Odaklanalim' Çagrisi
Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi (Manisa TSO) Mayis ayi meclis toplantisi, meclis üyelerinin katilimiyla Manisa TSO hizmet binasinda gerçeklestirildi.

Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Meclis Baskani Ümit Türek’in baskanliginda gerçeklesen toplantida ekonomideki güncel konular ele alindi. Türek, “Mayis ayi içerisinde Cumhurbaskanligi ve milletvekilligi seçimlerini geride biraktik. Seçim sonucunda yeniden Cumhurbaskanligina seçilen Sayin Recep Tayyip Erdogan’i ve seçilen milletvekillerini tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki ilimizden seçilen vekiller Manisa’mizin sorunlarini çözme noktasinda çaba gösterirler. Sonuç olarak is dünyasi ekonomide atilacak adimlari bekliyor. Seçim süreci ekonomi politikasini çok etkiledi. Artik rayina giren bir ekonomi ile önümüzü görmek istiyorum” dedi.



Baskan Yilmaz: "Seçim sonuçlari hayirli olsun"

Toplantida söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yilmaz ise, “Mayis ayi ülkemiz gündeminin siyasi gelismelere odaklandigi bir dönem oldu. Seçim sonuçlarinin, ülkemiz ve milletimize hayirli olmasini diliyor, Cumhurbaskanligi görevine seçilen Sayin Recep Tayyip Erdogan’i tebrik ediyor, iki hafta önceki milletvekilligi seçiminde parlamentoya girmeye hak kazanan siyasi partileri ve milletvekillerini kutluyor, basarili ve hayirli hizmetler diliyorum” dedi.



“Ekonomiye odaklanmamiz lazim”

Seçimlerin ardindan ekonomiye odaklanilmasi gerektigini ifade eden Baskan Yilmaz, “Degerli seçimlerin tamamlanmasiyla birlikte belirsizlik ortami sona erdi. Artik tüm enerjimizle ülkemizin temel meselelerine odaklanmanin zamani geldi. Hep birlikte, ekonomimizi gelismis bir noktaya tasiyarak huzurlu bir refah toplumu için her zamankinden daha fazla çalismamiz, ülkece el birligiyle üretmemiz gereken bir süreçteyiz. Bu noktada seçimlerin ardindan uygulanacak ekonomi politikalari büyük önem tasiyor. Yeni kurulacak hükümet, ertelenmis döviz talebi, Türk lirasi üzerindeki baski, genis bir bütçe açigi, uluslararasi rezervlerde düsüs ve yüksek enflasyon gibi sorunlarla karsi karsiya. Bu açidan, yeni yürütme ve yasama organlarinin, ülkemizin ekonomik, demokratik, sosyal ve çevresel açidan gelismislik düzeyini uluslararasi standartlarda önde bir konuma yükseltecek adimlari hizla hayata geçirmesi önem tasiyor. Ekonomi gündemine odaklanmali, en kisa sürede ihracatçilarimizin beklenti ve ihtiyaçlari dahilinde yeniden belirlenecek ekonomik politikalarla yatirim ortaminin iyilestirilmesi, enflasyon kur makasinin daraltilmasi, enflasyon faiz dengesinin saglanmasi ve finansmana erisimin kolaylastirilmasi gerekmekte” diye konustu.



"‘El Verin Ev Yapalim’ Kampanyasina destek olalim"

Sözlerine deprem bölgesine yapilan yardimlar hakkinda konusarak devam eden Baskan Yilmaz, “Üst kurulusumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi tarafindan deprem bölgesinde kalici konutlar yapilmasi amaci ile baslatilan ’El Verin Ev Yapalim’ kampanyasi hakkinda bilgilendirme yapmak istiyorum. Söz konusu kampanyaya, kredi karti ile sanal pos araciligiyla katilim saglanabilecegi, Ziraat Bankasi sanal pos ile tahsilat konusunda sadece bu kampanyada kullanilmak üzere 18 ay taksit imkani sunan Ziraat Bankasi Business Kartin devreye alinacagi, kampanyaya destek olmak ve Ziraat Bankasi Business Kartin 18 ay taksit imkanindan faydalanmak isteyen üyelerimize Ziraat Bankasi Business Kart çikartilmasi konusunda kolaylik saglanacagi hususunda tarafiniza mail ve sms yolu ile bilgilendirme yapilmisti. Ben buradan bir kez hatirlatmada bulunmak istedim. Bahse konu karti çikartarak kartin avantajlarindan faydalanmak isteyen üyelerimiz odamiz ile irtibata geçebilirler. Bir baska husus ise, KOBI yani küçük ve orta ölçekli isletmelerin taniminda yapilan degisiklik. 25 Mayis 2023 tarihli ve 32201 sayili Resmi Gazete’de ‘Küçük ve Orta Büyüklükte Isletmeler Yönetmeligi’nin ‘Kobi’lerin Siniflandirilmasi’ baslikli maddesinde yapilan degisiklik ile yillik net satis hasilati ve mali bilanço tutarlarinda degisiklige gidilerek, yillik net satis hasilati veya mali bilanço tutari mikro isletmelerde 10 milyon TL, küçük isletmelerde 100 milyon TL, orta isletmelerde ise 500 milyon TL’yi asmayan isletmeler Kobi olarak nitelendirilmistir. Bunun da buradan bilgisini sizlerle paylasmak isterim” seklinde konustu.



“Yapilandirmadan faydalanin"

Sözlerinin son bölümünde ise yapilandirmalar hakkinda konusan Baskan Yilmaz, “12.03.2023 tarihli Resmi Gazete’de yayimlanan, 7440 sayili bazi alacaklarin yeniden yapilandirilmasi ile bazi kanunlarda degisiklik yapilmasi hakkinda kanun dahilinde, 31/12/2022 tarihi (bu tarih dahil) itibariyla ödenmesi gerektigi halde bu kanunun yayimi tarihine kadar ödenmemis; üyelerimizin odamiza olan 2022 yili ve öncesi dönemlere ait aidat ödemelerini yapilandirma kapsaminda ödeyebileceklerine dair daha önce sizlere duyuru paylasmistik. Söz konusu kanun dahilinde getirilen kamu alacaklarinin yapilandirilmasi uygulamasinda süre 1 ay uzatilmistir. Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren, süre uzatimina dair cumhurbaskani kararina göre, yasa dahilinde öngörülen basvuru, bildirim ve beyan süreleri 31 Mayis 2023 tarihinden 30 Haziran 2023 tarihine kadar, ilk taksit ödeme süreleri de 30 Haziran 2023 tarihinden 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatilmistir. Söz konusu yasayla getirilen yapilandirma uygulamasi sadece odamiz aidatlarini degil, tüm vergiler, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçis cezalari, adli para cezalari, idari para cezalari, ögrenim kredisi borçlari, destekleme primi borçlarini içermektedir” diyerek sözlerine son verdi.
Kaynak: İHA