Gaziantep Yemekleri Ve Kültürü Temali Fotograf Yarismasinda Geri Sayim Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi’ne bagli Gazikültür, Gaziantep Fotograf Sanatçilari Dernegi (GAFSAD) ve Türkiye Fotograf Sanati Federasyonu (TFSF) is birliginde gastronomi kenti Gaziantep’in yemeklerini fotograf ile belgelemek ve tanitmak için 1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotograf Yarismasi düzenleniyor.

Gaziantep Yemekleri Ve Kültürü Temali Fotograf Yarismasinda Geri Sayim Basladi
“Gaziantep Kazan Yemekleri” ve “Gaziantep Sokak Lezzetleri ve Yemek Kültürü” olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarismada dört mevsim boyunca yapilan Gaziantep yemeklerinin, salatalarinin, tatlilarin hazirlanmasi, tarladan sunumuna kadar olan asamalariyla Gaziantep yemeklerinin yapiminda kullanilan malzemelerin fotograflarini içeriyor..

Iki kategoride düzenlenen yarismada derece alan isimlere sirasiyla, 10 bin, 7 bin 500, 5 bin lira para ödülü verilirken mansiyon ödülü olarak da 2 bin 500 lira verilecek. Ayrica sergide her dalda en az 30 fotografin görücüye çikacagi fotograflar içinse yarismacilar bin 500 lira alacak. Yarismacilari her iki kategoriye de 5’er adet fotograf ile katilabilecek. Yarismaya gönderilen fotograflarin Gaziantep ili sinirlari içerisinde çekilmis olmasi zorunlu olup bu sarta uymayan fotograflar degerlendirmeye alinmayacak.

Yarismanin son basvuru tarihi 4 Kasim 2023 olup basvurular https://www.tfsfonayliyarismalar.org/ adresine yapilacak. Yarismanin sartnamesine ise https://tfsfonayliyarismalar.org/tr/yarisma/detay/1-gaziantep-yemekleri-ve-yemek-kueltuerue-ulusal-fotograf-yarismasi-tr adresinden ulasilabilir.

1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotograf Yarismasi’nin seçici kurulunda; Fotograf Sanatçisi Altug Galip, Trakya Üniversitesi G.S.F. Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ali Muhammet Bayraktaroglu, GAFSAD üyesi Hasan Yelken, MAFSAD Y. K. Baskani Inan Orhan, GIFSAD Üyesi Levent Ural, Marmara Üniversitesi G.S.F. Ögretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ürper ve GAFSAD Y.K. Baskani Yakup Yener gibi tecrübeli isimler bulunacak.

Yarismayla Gaziantep yemek kültürünün gündelik hayattaki yansimalari ortaya koyulmaya çalisiliyor

Gazikültür A.S. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil Ibrahim Yakar, yaptigi açiklamada, 1. Gaziantep Yemekleri ve Yemek Kültürü Ulusal Fotograf Yarismasi’nin temel hedeflerinden birisinin Gaziantep yemek kültürünün gündelik hayattaki yansimalarini ortaya koymaya katkida bulunmak oldugunu belirterek sunlari kaydetti:

“Gastronomide öncü olan Gaziantep, mutfak kültürü ve yemekleri ile ülke sinirlarini asan bir üne kavusmustur. Buradan yola çikarak düzenledigimiz yarisma gastronomi denildiginde ilk akla gelen sehirlerden olan Gaziantep’in tarih, kültür ve turizmle iç içe yasayan yemek kültürünü fotograflarla anlatmak, ülkemizde bulunan fotografseverleri desteklemek ve Gaziantep Büyüksehir Belediyesi fotograf arsivini farkli bakis açilari ile zenginlestirmeyi hedeflemektedir. Katilimcilar, Gaziantep’in yemek kültürü ile baglantili olarak sehrimizin tarihi degerlerini, dogal güzelliklerini, emegi, folklorik ve günlük yasam unsurlarini ve özellikle de topraktan mutfaga giden süreci fotograf sanatiyla isleyeceklerdir.”
Kaynak: İHA