Baskan Orhan EKB Daimi Encümen Üyeligi Görevine Yeniden Seçildi

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin (EKB) Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi. Baskan Orhan, “Ülkemizin sahip oldugu enerjiyi sinerjiye dönüstürmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” dedi.

Baskan Orhan EKB Daimi Encümen Üyeligi Görevine Yeniden Seçildi
Enerji Kentleri Birligi 2023 Yili Meclis Toplantisi Denizli Büyüksehir Belediye ve Enerji Kentleri Birligi Baskani Osman Zolan baskanliginda Balikesir’in Edremit ilçesinde gerçeklesti. Adriana Termal Otel’de toplanan Enerji Kentleri Birligi Meclisi’nde 2022 yilinin degerlendirmesinin yaninda, Daimi Encümen Üyeligi seçimleri de yapildi. Meclis toplantisinda, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi.

Baskan Orhan Yeniden Seçildi

Toplantida birligin 2022 yili faaliyet raporu oybirligi ile kabul edilirken, Daimi Encümen Üyeligi seçimleri de gerçeklesti. Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Türkiye Enerji Kentleri Birligi’nin Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden seçildi. Encümen heyetinde Baskan Orhan’la birlikte Afyonkarahisar Belediye Baskani Mehmet Zeybek, Kütahya Belediye Baskani Alim Isik, Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel, Balikesir Sindirgi Belediye Baskani Ekrem Yavas, Ankara Güdül Belediye Baskani Muzaffer Yalçin ve Kirsehir Çiçekdagi Belediye Baskani Hasan Hakanoglu da yer aldi.

Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, “Birlige üye belediye baskanlariyla da bir araya geldigimiz Meclis bulusmamizda, sahsimizi Birlik Daimi Encümen Üyeligi görevine yeniden layik gören tüm belediye baskanlarimiza ve Meclis üyelerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Orhan’dan Enerji Vurgusu

Enerji Kentleri Birligi Encümen Üyesi ve Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, enerjiden yararlanilan her alanda yenilenebilir enerji kaynaklarinin agirlikli olarak birlikte yer aldigi ve entegre olarak degerlendirildigi güvenli bir gelecek kurmayi hedefleyen birligin, bu dogrultuda 25 yili askin bir zamandir faaliyet gösterdigini kaydetti.

Baskan Orhan, “Sehrimiz ve Aziziye ilçemiz yenilenebilir enerji noktasinda gerçekten de çok büyük potansiyellere sahip. Bu manada hayata geçirdigimiz yatirimlarimiz da oldu. Enerjinin giderek artan önemi ve degeri, böylesi yatirimlarin ne kadar kiymetli oldugunu günümüzde çok daha anlasilir bir hale getirdi. Bugüne kadar oldugu gibi, bundan sonra da, ilçelerimizin, sehirlerimizin ve kisacasi Türkiye’nin sahip oldugu enerjiyi sinerjiye dönüstürmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA