Baskan Kilca Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'na Yakisir Projeler Üretiyoruz'

Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, özellikle son yillarda hayata geçirdigi birbirinden özgün projeler, dev yatirimlar ve önemli hizmetlerle ilçenin çehresini degistiriyor. Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca bu çerçevede, içerisinde Kubbealti Kütüphanesi, Okuma Salonu, Çocuk Kütüphaneleri, Karatay Kafe ve Çocuk Kafe ile çocuklara özel oyun alanlarinin yer aldigi Hos Kubbe’nin yapimina basladiklarini açikladi.

Karatay Belediyesi, vatandasin hayatini kolaylastiran, ilçenin gelisimine katki sunan ve Karatay’in çehresini degistiren birçok yatirim ile projeyi hayata geçirmeyi sürdürüyor. Belediye tarafindan çocuklar ve gençler için özel olarak tasarlanan Hos Kubbe’nin yapimina baslandi. Alaaddin Kap Caddesi üzerinde insaati baslayan projeyi sosyal medya hesaplarindan duyuran Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, çocuklar ile gençleri bir hayli heyecanlandirdi. Hos Kubbe projesinde gençlerin hem ders çalisabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylikla erisebilecekleri Kubbealti Kütüphanesi bulunacak. Burada ayrica gençler için birçok sosyal ve kültürel etkinlikler de yapilabilecek. Söz konusu projede 2. bir kütüphane olarak bir de okuma salonu planlandi. Hem ferah hem de oldukça konforlu bir alan olacak okuma salonu, sinavlarina çalisacak ögrenciler için de güzel bir ortam sunacak. Hos Kubbe’de yine çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanlari ve Çocuk Kafe de bulunacak. Kisa sürede Konya’nin yeni markalarindan birisi haline gelen Kafe Karatay’in subelerinden birisi de yine Hos Kubbe içerisinde hizmet verecek.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, konuyla ilgili yaptigi degerlendirmede belediye olarak Türkiye Yüzyili’na yakisir projeleri bir bir hayata geçirdiklerini ifade etti.

Her geçen gün Karatay’in ve yarinlarin teminati çocuklar için birbirinden kiymetli eserler kazandirmanin mutlulugunu yasadiklarina vurgu yapan Baskan Hasan Kilca, “Karatay Belediyesi olarak egitimden spora, kültürden sosyal alanda çocuk ve gençlerimize destek vermeye devam ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yilinda, yani Türkiye Yüzyili’nin basladigi bu yilki heyecanimiz ve gururumuz bir baska. Karatay Belediyesi olarak bizler de bu yeni yüzyila yarasir hizmetler üretmenin gayreti içerisindeyiz. Içerisinde kütüphanelerin, okuma ve etkinlik salonlarinin, kafe ve çocuk oyun alanlarinin yer aldigi yeni projemizi geçtigimiz günlerde gençlerimizin begenisine sunduk. Hos Kubbe, hem Türkiye Yüzyili’na hem de Karatay’imiza çok yakisacak insallah. Özellikle çocuklarimiz ve gençlerimiz arasinda büyük heyecan uyandiran, toplamda 35 milyon liraya mal edecegimiz projemizin ilçemize ve tüm hemsehrilerimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA